Kadir Şeker tutuklandı

Sevgilim şiddete meyilli ve katana taşıyor ama onu seviyorum (!)
 
Meşru müdafaa yasaları biraz böyle karışık maalesef. Size saldıran kişi bıçaksızken, siz bıçak kullanırsanız bu olaydaki gibi, ikinizin de bıçaklı veya ikinizin de bıçaksız olmasına göre daha ciddi suç olarak değerlendiriliyor. Ceza alması bu açıdan yasalara göre doğru. Sonuçta bir insan, şiddet gösteriyor da olsa, öldü.

Yasaların doğruluğu, boğazınızı sıkan birine karşı bıçakla kendinizi savunmanın meşru olup olmaması vs tartışmaları ise ayrı bir konu. Birini bıçakla da öldürmek pekala mümkün, yumruklayarak, tekmeleyerek, boğazlayarak öldürmek de.

Ama keşke savunma amacıyla bıçak gibi ölümcül bir nesne yerine, biber gazı vs gibi caydırıcı bir nesne taşısaydı. "Ben kendimi savunduğum, haklı olduğum sürece ceza almam" gibi bir inanışı olan varsa, ders çıkarsın bu olaydan. Ölümcül savunma araçları taşırken, bıçak ve silah gibi, yasanın tamamını dikkate almanız lazım.

Artık bir katil bu herif, savunmasız birini öldürdü. Müebbet yemesi lazımdı. Ölen kişinin suçu ne olursa olsun hakim böyle yapmamalıydı.
O işler öyle işlemiyor. "Savunmasız biri" dediğiniz zaten aktif olarak kendisine saldırmış, darp etmiş, boğazını sıkmış birisi. Kime göre neye göre savunmasız? Kadir Şeker asıl kendisini savunan konumunda bu davada, karşı tarafa öyle kafanıza göre "savunmasız" diyemezsiniz, yasa öyle işlemiyor. Yani adam savunmasız birini öldürmedi, kendisine saldıran birine karşı, meşru olmayan şekilde orantısız savunma gerçekleştirdi, cezası da buna göre verilir.

Sokakta yürürken kendi halinde takılan birini bıçaklayana vereceğiniz cezayı bu olayda veremezsiniz. Müebbet falan romantik talepler.
 
Ceza alması bence doğru bir karar fakat süresi ne kadar uygundur bilmem. Ülkede bireysel silahlanma yasal değilken yanında bıçak taşıması bile başlı başına ceza alması için yeterli bir sebepken üstüne birini bıçaklaması cezasını arttırıyor. Ceza almasının doğru bir karar olup olmadığı hakkında kafanızda soru işareti varsa bu videoyu izlemenizi tavsiye ederim.
 
O işler öyle işlemiyor. "Savunmasız biri" dediğiniz zaten aktif olarak kendisine saldırmış, darp etmiş, boğazını sıkmış birisi. Kime göre neye göre savunmasız? Kadir Şeker asıl kendisini savunan konumunda bu davada, karşı tarafa öyle kafanıza göre "savunmasız" diyemezsiniz, yasa öyle işlemiyor.
Ortada bir suç var, bir cinayet var. Cinayete teşebbüs yok.
 
10 yıl 10 Ay cezası onanmış. Sizce olması gereken bu mu yoksa tahliye mi olmalı? Benim şahsi fikrim her ne kadar haklı gerecekleri olsa bile birisini öldürüdü. Hiç tutuklanmazsa herkes bir gereçekçe bulur ve cinayet işler. Bu kadar ceza olmasa da bir ceza almalıydı.
Serbest kalmamış mıydı zamanında? İtiraz mı edildi cezasına ne oldu da geri girdi içeri?
 
Adalet, herkes için adalettir.
 
Serbest kalmamış mıydı zamanında? İtiraz mı edildi cezasına ne oldu da geri girdi içeri?

Ölen adamın kardeşi olayın üstüne çok gitti yüksek ihtimalle ondan dolayı içeri girdi tekrardan. Ölen kişinin kardeşini tanıyorum gerçekten bu olaydan dolayı çok çektiler.
 

Geri
Yukarı