Ekonomi eski günlere döner mi?

Bu ekonomi politikası ile eski günleri görmek zor. Şu an Türkiye'nin tek hedefi faizi olabildiğince düşürüp dovizi yukarıda tutmak. Böylelikle yabancılar için cazibe merkezi haline getirip ülkeye doviz girmesini sağlamak gibi görünüyor. Böyle olunca da tabii Türk vatandaşı zora düşüyor. Yani kısacası bu iktidar ile olmaz. Değişim gerekli ama olmuyor işte.
 
Dış borç arttıkça devlet vergileri arttırıyor ve pahalılık ortaya çıkıyor, şu anda Türkiye'nin ürettiği uçak, gemi ve arabaların parçalarını dış borç yaparak Türkiye'ye getiriyorlar bu yüzden de üretim olmadığı için türklerin dış ülkelere sunabilecek ve bundan kâr edebilecek bir şeyleri kalmıyor bu yüzden de dışa bağımlı hale geliyoruz. Merkez bankasının kasası boşaldıkça ve para girmedikçe paramız değer kaybediyor bu yüzden de döviz fırlıyor. Artık hasar geri dönülemez noktaya geldi bu yüzden 10-15 yıl daha refah göremeyeceğiz.
 
Konudan bağımsız ama ekonomi neden her geçen gün kötüye gidiyor. Her yıl ülkenin gsymh vs. artıyor. Ee savunma sanayide bazı ürünler ihraç ediyoruz ama dolar her geceğim gün artıyor. 2010 - 2015'lere nazaran ekonomi daha büyük ama gün geçtikçe fakirlesip döviz artıyor. Neden? Niçin? Hükumetin politikalarıyla mi alakalı? Eski günler ne zaman gelecek...

Bu hükümet varken olmaz. Hem Erdoğan'ın çağ dışı ekonomi politikası yüzünden hem de yıllardır işin ehli adamlar yönetmiyor. Millet ittifakının ekonomi kadrosu şampiyonlar ligi gibiydi. Hakan Kara, Daron Acemoğlu, Ali Babacan, Refet Gürkaynak... Dahası da var.
 
Bu hükümet varken olmaz. Hem Erdoğan'ın çağ dışı ekonomi politikası yüzünden hem de yıllardır işin ehli adamlar yönetmiyor. Millet ittifakının ekonomi kadrosu şampiyonlar ligi gibiydi. Hakan kara, daron acemoğlu, Ali babacan, refet gürkaynak... Dahası da var.

Bilge Yılmaz'ı unuttum o en değerlilerinden. Yazık oldu ama.
 
Eski günler gelecek mi bilemiyorum ama imkansız olmasa da oldukça zor görünüyor.
Siyaset tarafında de karşılıklı atışmalar ve iddialar var fakat hepsi birbirine karşı birçok yalanı da koz olarak kullandığı için hangisi doğru, hangisi yanlış pek bilemiyoruz da. Devlet'in dediği tüm iddialar doğru mu? Yoksa tam tersi muhalefet tarafından yapılan iddialar mı doğru?
Bu durumda normalde muhalefet tarafına güvenen daha fazla ama ben, onlar da her konuşmalarında resmen koz olarak buldukları kesin bile olmayan her tuşa bastıkları için onlara da pek güvenemiyorum.
Bu karmaşık ve resmen fenomen savaşına dönmüş siyasetle bunun sebebini anlamak/hangisine inanacağını bilmek çok zor.
 

Geri
Yukarı