Asosyallik

Katılım
5 Mart 2016
Mesajlar
116
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Şimdi arkadaşlar bu konuyu yazmak için en iyi burayı buldum eğer bir hatamız varsa affola. Asosyallik hakkında sürekli birileri bir şeyler yazıyor ve hep zararlarını bahsediyor. Ben bir asosyal olarak bu konu hakkında çok dolmuş durumdayım ve internet benim içimi dökmem için harika bir yer. Öncelikle neden asosyal oldum? Öncelikle çevremdeki insanlar ve onların bitmek bilmeye hırsları ve seviyesiz yorumları. Ben asosyalliğe ortaokulun 8.sınıfında başladım ve şu an lise 3. sınıftayım. İnsanlar benim görüşlerimi ve yorumlarımı sürekli tuhaf bulurlar ve bir çoğu kabullenmez. Çünkü yorumlarım genelde mantığa dayalıdır. Asosyalliğe geçmemdeki 2. sebep ise Türk kızlarının bana karşı tavırları. 2 kişiye çıkma teklifi ettiğimde aldığım yanıtlar, uzun süre zarfında özgüvenimi yıkıp geçti ve tekrar inşa etmek zordu benim için. Ondan sonra hiçbir kızla konuşmamaya karar verdim. Ha yanlış anlaşılmasın ki eşcinsel falan değilim, ki eşcinselliği desteklemediğim için de dışlandım. Sonuçta Türkiye düşüncelerini kabullendirmek zor ve ben bu zorlukla uğraşamam. Sınıfta oturup insanların yüzüne baktığımda tek gördüğüm şey kin, nefret, kıskançlık insanlardan bıkmış durumdayım. Topu topu 4 arkadaşım var ve hayatımdan mutluyum. Sporumu yaptıktan sonra evden asla dışarı çıkmam, kimse ile konuşmam. Mutlu muyum? Kesinlikle mutluyum. En azından sahte arkadaşlarım ve sahte gülüşlerim yok, kendimleyim ve yine ben benim. Bu yüzden asosyallik konusunu deşmeye gerek yok ve son bir notum olacak. Eğer asosyal biri size çıkma teklifi ederse, eğer cevabınız olumsuz ise lütfen ona nazik bir şekilde açıklayın. Aksi taktirde benim kadar güçlü olmayabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir teşhis koyamam ama buna sosyal fobi (sosyal fobinin bir çok maddesi vardır, direk psikolojik sorun denilmez! Düşünce odaklı fobi de olabilir) diyebilirim. Seninle aynı düşüncelere sahibiz, meraklanma yalnız değilsin. Daha doğrusu yalnız değiliz, böyle düşünenler olarak sayımız çok az da olsa neyse ki yalnız değiliz. Kendini geliştir, bilgilen oku ve her daim bilgiye aç ol. Bugün konuşacağın kızlar 5-10 yıl sonra geleceğinde olmayacak, 5-10 yıl sonra yaşayacağın bile belli değil. Gittiğin mekanlar- kafeler, gideceğin yerler 5-10 yıl sonra olmayabilir, olsa da kötü anıların aklına gelebilir. Düşünce kapasitemiz ve fikri odağımız aynı olduğu için beni anladığına eminim, asosyallik bu ise keşke herkes asosyal olsa. Sosyal olup bir mekana gitmek için 2 haftalığımı yemeğe harcayıp görgüsüz gibi resmini çekip paylaşmaktansa bu şekilde asosyal olmayı tercih ederim. Kızlara ihtiyacın yok! Derslerine odaklan, geleceğine odaklan, iyi bir insan olmaya, insanoğlu için faydalı bir şeyler yapabilmeye odaklan. Elbet olacak, gelip geçecek unutma. Ama asla da kapılma, çünkü malum diziler- filmler ikilisi yüzünden her kız Türkiye'de liseleri Amerikan lisesi gibi sanıyor, bu durumda da biriyle ciddi düşünemezsin. Ama hiç belli de olmaz, ortaokuldan beri tanışan ve evlenen çiftler de yok değil. Hayatından memnunsan bu şekilde devam et, her zaman şükret, ya bir sabaha ailenden biri vefat ederek kalksaydın? Her zaman mutlu olmalısın, tabii ki üzülecek çok şey var, ağlanacak çok şey var bunları da düşünmelisin. Güzel yerlere geleceksin, eminim.
 
Dostum yazında beni tarif etmişsin resmen. Bende aynen senin gibi sporu yaptıktan sonra kesinlikle hiç dışarıya çıkmam. Arkadaş desen arkadaşım 1 tane vardı onun da gerçek yüzünü anlayınca artık hiç kalmadı. Şöyle söyliyeyim, kesinlikle hiç bir insanla konuşmuyor isen sadece evde kalıyorsan veya kalmak istiyorsan tabii ki bu anormal bir şey. Hiç bir insan dediğim ebeveynlerin dahil. Bende bu sene yeni lise 3. sınıfa geçtim. İnsanlar hakkında gördüklerinin aynını bende görüyorum. Yüzlerine bakınca bir kin, bir kıskançlık. Hiç biri gerçekten gülmüyor. Hep sahte. Özellikle o kızlar. Artık nefret eder oldum. Bu kız denen yaratıklar (!) kendi çıkarları için sizi kullanıyor yüzünüze sahte ama sahteliği anlaşılmayan bir gülücük atıyorlar. Size ilk önce umut veriyorlar. Amaçlarına ulaştıklarında da sizi tek kullanımlık enjektör gibi atıyorlar. Aslında sadece kızlar değil, bütün insanlar yapıyor bunu. Okulda hep bana sen neden hiç konuşmuyorsun diyorlar, muhtemelen sana da diyorlardır. En nefret ettiğim de bu ya, geçen sene İngilizce öğretmenim beni bir kenara çekti "Sen neden hiç konuşmuyorsun ?" dedi. Ben mırın kırın ettim bir şey demedim aslında sonra "Eğer buna devam edersen seni geçirmemek için elimden geleni yaparım" diye tehdit etti. İçimden dedim "Benim hayatımdan sana ne ?". Gene konuşmamaya devam ettim tabii ki ve öğretmenin geçirdi beni. Daha doğrusu notlarım iyiydi ben geçtim. Sene sonu beni gene kenarı çekti okul bahçesinde. "Sen neden böylesin ?" dedi. Ben bu önümüzdeki sene şu an ki okulumda olmayacağım için bir şey demedim arkamı döndüm gittim. Açıkçası çok cool hissettim kendimi fakat ayıp oldu biraz :D KadirSMZ arkadaşın dediği gibi insan bazı anlar elinden tutacak birine çok ihtiyaç duyuyor. Bende o anlarda açıyorum Japon Güzelleri albümümü bakıyorum o müthiş fotoğraflara. Bu ihtiyaç tamamen kayboluveriyor :) Yani kısacası hayat senin dostum, buna kimse karışamaz. Mutlu olduğun gibi yaşa. Unutma sana ne dedikleri önemli değil, senin nasıl hissettiğin önemli :)
 
Yazıyı yazarken bana bakarak mı yazdın hocam? Çünkü hemen hemen beni anlatmışsın. Özellikle özgüveninin kırılmasına sebep olan karşı cins ilişkileri bölümü net benim yani. Böyle insanlar olarak tanışmalıyız.
 
Yazıyı yazarken bana bakarak mı yazdın hocam? Çünkü hemen hemen beni anlatmışsın. Özellikle özgüveninin kırılmasına sebep olan karşı cins ilişkileri bölümü net benim yani. Böyle insanlar olarak tanışmalıyız.
Forumda ne kadar çok asosyal varmış ya :) Bende aynı fikirdeyim dostum, tanışmalıyız :)
 
Link verirsem ban yer miyim bilmiyorum ama o zaman ben başlatıyorum arkadaşlar. Asosyaller olarak herkes birbiriyle tanışsın. Hepimizin düşünceleri yaşamı hemen hemen benzerlikler taşıyor o yüzden bence böyle güzel bir fırsat varken kendi çapımızda kendi kendimize dostluk grubu yapmalıyız.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100011731086589

Eklemek isteyen asosyal arkadaşlar ekleyebilir konusabiliriz. Dertleşebiliriz, paylaşım yapabiliriz, oyunlar oynayabiliriz.


Sevindim kendim gibi insanların olmasına.
 
Link verirsem ban yer miyim bilmiyorum ama o zaman ben başlatıyorum arkadaşlar. Asosyaller olarak herkes birbiriyle tanışsın. Hepimizin düşünceleri yaşamı hemen hemen benzerlikler taşıyor o yüzden bence böyle güzel bir fırsat varken kendi çapımızda kendi kendimize dostluk grubu yapmalıyız.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100011731086589

Eklemek isteyen asosyal arkadaşlar ekleyebilir konusabiliriz.
Dostum galiba ben zirve de bir asosyalim benim ne Facebook'um var ne İnstagram ne de Twitter'ım var. Bir tek steam ile Technopat Sosyal kullanıyorum. Acaba ben hastalık derecesinde bir asosyal miyim ya :D
 
Tipik 12-18 yaş sendromu ve tek ben mantıklıyım algısı.
Zamanla öğreneceksiniz gençler dünya sizin etrafınızda dönmüyor maalesef. Yorumumu kötü olarak algılamayın nasiyat olsun size. Zaten bir süre sonra böyle anlamsız düşüncelerinizde olmayacak merak etmeyin kolay gelsin :)
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı