Saç Dökülmesi Sorunu

Kağan K

Kilopat
Katılım
21 Nisan 2016
Mesajlar
1.824
Makaleler
2
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba.

Ben 22 yaşında üniversite öğrencisiyim. Fotoğraflarda gördüğünüz gibi saçlarım uzundu ve sonradan dökülmeye ve açılmaya başladı. Tepem açıldı diyebilirim. Yıkadığım zaman biraz kapanıyor ama yine de açık fazla. Şuan saçım uzun ama kısa kestirince de hiç yakışmıyor. Saçımın dökülme sebebi babadan da olabilir veya bakımsızlık da olabilir bilmiyorum. Bugün annem eczaneden bakım yağı ve şampuan almış. Onu ilk defa sürdüm bugün ve saçlarımın harbiden baya döküldüğünü fark ettim. Çok kafama takmamaya çalışıyorum fakat gördükçe de inanılmaz kötü bir psikoloji içerisine giriyorum. Kafamı dağıtacak şeyler buluyorum unutuyorum onu. Saçımı yıkadığım zaman aynaya bakıyorum ama tepeme bakamıyorum. Baktığım zaman moralim inanılmaz bozuluyor. Bu yağ tarzı bakım şeyleri geçirir mi yoksa bu böyle babadan olduğu için dökülür mü? Bana lütfen yardımcı olun. Saçlarım en sevdiğim şeyler, kaybetmek istemiyorum. Ne yapmam gerek?
 
Saç dökmeyi engelleyici bitkisel takviye alabilirsiniz. Şampuanla saç dökülmesi engellenmez. Kimyasalı kafaya boca edip, atıyorum hidrojen peroksit ile sağlık elde edilmez. Saç dökülmesi genetik olabilir, saçın sık yıkanmamasından kaynaklanabilir, stresten olabilir, birçok sebebi var. Fazla takmayın, üzüldükçe daha çoğunu kaybedersiniz. Elinizdeki ile mutlu olun, daha fazlasını hedefleyin. Kaybettiklerinize üzülmek yerine kaybınızı tecrübeye dönüştürüp benimseyin. Saç dökülmesini sizi memnun edecek seviyede engelleme şansınız var beslenme ve bitkisel yöntemlerle. Elbette ki dökülecek, yanlış hatırlamıyorsam her saç teli kafamızda 6 yıl duruyor, sürekli yenileri çıkıyor ve sürekli saçımızı döküyoruz. "Embrace the darkness." dostum, sıkma canını.
 
Annem eczaneden bitkisel yağlı şampuan ve yağ almış. Bugün ilk defa onu sürdüm. Bakalım faydasını görecek miyim. Doktora gittiğimde minoxidil %5 sprey önerdi. 6 ay boyunca kullanmalık onu daha almadım ama onuda alacağım.

Ben pek stres yapan bir insan değilim fakat saç konusunda aşırı strese bağlıyorum. Bu yüzden erken yattığım zamanlar bile oluyor ki sabah kalktığımda kafam dağılmış oluyor. Onun dışında polyanna gibi takılan birisiyim hayatımda. Her şeye iyi yönünden bakarım. Kafama takmamaya çalışırım. Elimdeki ile mutluyum fakat elimdekileri de kaybetmek istemiyorum işte sorun orda :) En sevdiğim şeyler hep elimden gidiyor ( Yak yak yak ). Sanırım genetik diye düşünüyorum ben. Her gün saçım yağlanıyor ve yıkıyorum. Bunun etkisi var mı bilmiyorum. Sürekli uzun olduğu için mi bakımsız oluyor onu da bilmiyorum.
 
Babamda saç kıran oluyordu. Kafasının değişik yerlerinde daire şeklinde saç dökülmeleri yaşanıyordu. Çözümü sarımsakta bulduk, sana da tavsiye ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Babamda saç kıran oluyordu. Kafasının değişik yerlerinde daire şeklinde saç dökülmeleri yaşanıyordu. Çözümü sarımsakta bulduk, sana da tavsiye ederim.

Saç kıran hastalığını biliyorum. Şu eczaneden alınan ilaçlar bi bitsin sarımsak ve diğer yağları da yapmaya başlıcam.
 
Baban, amcan ve deden kel ise büyük ihtimalle değil garanti kel kalacaksın. Saça dışardan uyguladığın kremdir, yok biyoksindir bunların dökülme üzerine hiçbir faydası yok. Aynı şekilde sarımsak filanda. Para tuzağı bunlar. İstersen kullan, sonuçta para senin ama genetik ise dökülme paranı çöpe atmış olacaksın. Yıllar sonra kel iken bu yazıyı hatırlarsan adam haklıymış ya la diyeceksin. :)

Genetik saç dökülmesi için proscar adlı ilacı alıp 5'e bölüp içebilirsin. Dökülmeyi durdurur, aylarca ve düzenli kullanırsan. Ama bunu DHT hormonunu baskılayarak yaptığı için yan etki olarak sertleşme sorunu ve isteksizlik izler. Bence değmez, dedim ve bıraktım.

Genetik değilse yani aile de herkes saçlı ise düzelir bir süre sonra.

Ayrıca saçın uzun filan değil! Ben, belime kadar olan saçları kestim ve artık dazlak olarak gezmekteyim. :)
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı