1KB virüs olur mu?

Alperen_51

Picopat
Katılım
15 Haziran 2023
Mesajlar
993
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu virüs müdür ben indirmedim bir de boyutu 1KB 1KB virüs olabilir mi?

Screenshot_20230707_202121~2.jpg


Screenshot_20230707_205523.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ve telefonuna durduk yere "verileriniz çalındı, şu kadar virüs bulaştı" diye bildirim falan geliyorsa gerçek değil. Abuk subuk siteler Chorome aracılığıyla bildirim gönderiyor. Ve yanlış hatırlamıyorsam Android 12'den sonraki sürümlerde kamera mikrofon kullanıldığında üstte ufak bir uyarı simgesi çıkıyor. Ve son olarak internette son zamanlarda .cz .assia .lg .fn gibi saçmasapan siteler var. Bu sitelerin başlığında normal şeyler yazıyor olsada rastgele sitelere atıyor; Kumar siteleri, virüslü bağlantılar... Ve telefonun geri tuşunuda devre dışı bırakıyor! Hatta bazıları telefonu titreştirebiliyor ve hiçbir şey indirmeden!
 
Yalnız Kaspersky'la tarama yaptım ondan sonra 5



Kaspersky'la tarama yaptım 5 dk sonra bir daha tarama yaptım dosya sayısı 40 civarında artmıs onun virüsle bir alakası olabilir mi?
Hocam siz çıkar tuşuna falan yanlışlıkla basmadınız değil mi zip dosyasında? Bize göstermeye çalışırken falan? Hızlıca o dosyayı silip, tarama yapın güvenilir antivirüslerden. O dosyaları bulup silsin veya siz elle silin.
 
Maalesef Android sistemler için yazılmış fazla antivirüs yok... Ama becerebilirsim bir tane yapacağım. Ama Chorome uzantısını kesin yaparım, böylece tehlikeli yerlerden uzak durmuş olursun. Yada mcafee falan kullan. Bu tarz uzantılar var.
 
Hocam siz çıkar tuşuna falan yanlışlıkla basmadınız değil mi ZIP dosyasında? Bize göstermeye çalışırken falan? Hızlıca o dosyayı silip, tarama yapın güvenilir antivirüslerden. O dosyaları bulup silsin veya siz elle silin.

O dosyayı zarchierden sildim şimdi neyle taratayım bir öneriniz var mı?
 
Birde Chorome uzantılarını kontrol et. Kötü amaçlı uzantılar dolmamıştır umarım...

Dosyaların sürekli arttığını söyledin, arkaplan işlevlerine de bak, şüpheli bir şeyler görürsen ekran görüntüsü at.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı