9. sınıfa geçince ne yapılmalı?

aKaann

Hectopat
Katılım
13 Ekim 2020
Mesajlar
349
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
9. sınıfa geçiyorum bir Anadolu lisesine yerleştim. 9. sınıfta ne yapmalıyım büyüklerden tavsiyeler bekliyorum.
 
LGS bitti biraz rahatlayayım keyfime bakayım diyip dersleri boşlama. OBP gerçekten önemli bir yere sahip ben pişmanım dersleri boşladığıma. Arkadaş ortamı olarak ise güvendiğin 2-3 kişi seç zaten tüm lise hayatın onlarla geçecek büyük ihtimal. Lise ortaokul gibi aynı böyle endişeleneceğin çokta büyük bir şey yok dersler zor gelebilir sadece.
 
9. sınıfa geçiyorum bir Anadolu lisesine yerleştim. 9. sınıfta ne yapmalıyım büyüklerden tavsiyeler bekliyorum.
Geometri-üçgenler konusuna çok dikkat et bir kere kaçırınca tutamıyorsun ucunu. Keşke bende çalışsaydım. Şu an deli gibi çalışsamda (ki daha 10. sınıfa geçtim) 9. sınıfın 67 OBP'si derece yapmam konusunda beni biraz geriye atacak. 10, 11 ve 12'de OBP'mi 95 üstünde tutacağım bende. Şimdiden azda olsa dikkat edersen benim gibi kasmak zorunda kalmazsın. Biyolojiye sınavdan 3-4 gün önceden çalışırsan yüksek not alırsın ezber dersi. Fizik nispeten kolay 3-5 önemli formül ezberleyip hallediyorsun, kimya ise biraz zor belli bir taktik bilmiyorum. İngilizce dersine çok takılmayın fiilin 3 hali haricinde çok bir esprisi yok. Tarihte çalışmak için aşırı ezbere gerek yok, genelde yorum oluyor onun haricinde islam tarihindeki birkaç savaş, savaş ilkeleri ve diğer önemli olaylar için video izleyip tekrar etmen yeterli. Edebiyatta komple tiyatro, edebi eserler vb. soruyorlar. Dediklerimi yaparsan pişman olmazsın.
 
Son düzenleme:
9. sınıfa geçiyorum bir Anadolu lisesine yerleştim. 9. sınıfta ne yapmalıyım büyüklerden tavsiyeler bekliyorum.
dersler konusunda kendini aşırı kasmana gerek yok öğrendiklerinin temelini kafana atarsan yksye çalışırken sıkıntı yaşamazsın ortam konusunda insanlarla tanıştığında kendine yararlı olabilecek insanları seç kötü arkadaş seçimi yaparsan sen onları onlar da seni aşağı çeker bende tavsiye (12.sınıfım)
 
Her seye atlamayin ve espiri yapmaliyim moduna girmeyin. Her bir sinif buyudugumde kendime diyorum ki gecen sene ne kadar salak misim o yuzden garip garip hareketler yapmayin. Ben bunlari yaptim ve su an dusununce cok utaniyorum. Siz yapmayin!
 
Kafana göre takıl. Akışına bırak. Şunu yap bunu yap diyenleri salla. Belli şeylere bağlı kalma kafana estiği gibi takıl. Ben belli şeylerle sabit kaldım pişmanım. Keşke kafam estiği gibi davransaydım diyorum.

Dersleri ne dersek diyelim 9 ve 10'da çalışılmıyor. Özellikle 10.sınıf harikaydı. Dersleri konuları unutmamak maksadıyla dersleri okulda dinle evdede arada basit tekrar yap geç. İnek gibi ders çalışma. Daha 9'sun.
 
Ortaokul gibi değil. Dersler zorlaşacak. Terkar yapmayı unutma.

Ayrıca bizim ülkenin eğitim sisteminin iyi olmadığını biliyor olduğumuzdan çok kasma. Geleceğin için planların varsa onları gerçekleştirmeye bak. Su akar, yolunu bulur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı