9. sınıfa geçerken ne yapılmalı?

Çalışmasan bile olur. Şu an dinlenmeye bak. Okul başlayınca paralel olarak ilerletmen, sınavları yüksek tutman yeterli ama hiçbir zaman özel okulda olan birisi kadar rahat not alamayacaksın iki tarafta okumuş biri olarak bunu söyleyebilirim. Oluyorsa özele yazılmanı tavsiye ederim not derdin olmaz ve avantajlı olursun diğerlerine göre OBP kalkmazsa. Şu an sayısal eşit ağırlık ayrımı yapman için çok erken kendin karar verirsin ona 11'e geçmeden önce. Ek olarak LGS'yi dert etme hiçbir önemi yok. Çok iyi bir sıralama yapmadığın sürece bütün liseler neredeyse birbirinin aynısı sadece insanların seviyesi değişiyor.

Babam para vermez hocam. Sağ olun hocam hepinize teşekkürler dediklerinizi gözden geçiriceğim.

Dostum MY Matematik-1 kitabını bitirirsen tam tabiri ile sayı cambazı olursun, okulda yapamayacağın konu kalmaz.

MY Matematik yanında Nesin Köyleri YouTube kanalından aşağıya listeleyeceğim çalma listelerini 4 kulakla dinle ve not al;
1- Sayılar Teorisi (Özlem Beyarslan)
2 - Kümeler Kuramı (Ali Nesin)

Dostum MY Matematik-1 kitabını bitirirsen tam tabiri ile sayı cambazı olursun, okulda yapamayacağın konu kalmaz.

MY Matematik yanında Nesin Köyleri YouTube kanalından aşağıya listeleyeceğim çalma listelerini 4 kulakla dinle ve not al;
1- Sayılar Teorisi (Özlem Beyarslan)
2 - Kümeler Kuramı (Ali Nesin)
Hocam ben de bu yıl Türkiye'nin ilk 10 lisesinden biri olan fen lisesine başlayacağım. My Matematik-1 kitabı basit mi gelir yoksa iyi mi olur?

Evet hocam Anadolu yazdım bu sefer de olmazsa meslek lisesine gideceğiz mecburi bu arada hocam meslege gidersem inşalllah gitmem de gidersem oradan güzel bir yeri tutturabilir miyim?
Meslek lisesine gitmeyi neden kötü olarak algılıyorsun anlamadım. Düz liseden mezun olduktan sonra iyi bir üniversite kazanmazsan ondan sonra olacakları biliyorsun öyle değil mi ?

Hocam ben de bu yıl Türkiye'nin ilk 10 lisesinden biri olan fen lisesine başlayacağım. My Matematik-1 kitabı basit mi gelir yoksa iyi mi olur?
Tam çözmen gereken kitap, kitabın başı biraz basit fakat ilerledikçe testleri çözülmez duruma geliyor.

Kitapta piyasada bulabileceğin en iyi konu anlatımı ve en zor klasik sorular var, beni kesmez yeni nesilde istiyorum dersen MY Matematik TYT kitabına bakabilirsin fakat o kitap aşırı zordur, benim bir sorusunu çözmem bazen 2-3 saatimi aldığı oluyor.

My Matematik serisinin bir üstü olimpiyat kaynakları oluyor, MY Matematiğin en büyük özelliği temelden alıyor olması.

Maddi durumun varsa Mustafa Yağcının video eğitim setinide alabilirsin, Rehber Matematik izleyerek derece yapılmıyor sonuçta.

Sakın salma dersleri yoksa 2. dönemin sonunda sınıfı nasıl geçebilirim diye uğraşırsın.

@ElonMusk niye düşündürücü atıyosun ki, bende 9'a geçtiğimde bu kadar heveslenmiştim en sonunda arkadaş ortamıma uyup salmıştım dersleri ve sınıfı 2 puanla geçtim geçte olsa aklımı başıma aldım, arkadaşında aynısını yaşamaması için söylüyorum.

Hocam hem ortamı kötü ben de onlara uyup kökten salarım diye.
Bende meslek lisesine gidiyorum fakat ortam konusunda çok sorun yaşamadım ve ders konusunda ise herkes sınav haftasında deliler gibi çalışıyor (bir kaç kişi hariç tabi) hatta TYT'ye çalışan bi grup bile var zoom'dan haftada bir kaç gün yayın açıp ders çalışıyoruz ,tabi bütün meslek liseleri böyle diyemem.

Tam çözmen gereken kitap, kitabın başı biraz basit fakat ilerledikçe testleri çözülmez duruma geliyor.

Kitapta piyasada bulabileceğin en iyi konu anlatımı ve en zor klasik sorular var, beni kesmez yeni nesilde istiyorum dersen MY Matematik TYT kitabına bakabilirsin fakat o kitap aşırı zordur, benim bir sorusunu çözmem bazen 2-3 saatimi aldığı oluyor.

My Matematik serisinin bir üstü olimpiyat kaynakları oluyor, MY Matematiğin en büyük özelliği temelden alıyor olması.

Maddi durumun varsa Mustafa Yağcının video eğitim setinide alabilirsin, Rehber Matematik izleyerek derece yapılmıyor sonuçta.
Hocam dediğiniz kitabı en uyguna nereden bulabilirim ?

Bende meslek lisesine gidiyorum fakat ortam konusunda çok sorun yaşamadım ve ders konusunda ise herkes sınav haftasında deliler gibi çalışıyor (bir kaç kişi hariç tabi) hatta TYT'ye çalışan bi grup bile var zoom'dan haftada bir kaç gün yayın açıp ders çalışıyoruz ,tabi bütün meslek liseleri böyle diyemem.
Hocam meslek lisesine gidersem eğer öyle bir ortam olur umarım 1 agustosta sonucu buraya yazarım çıkmassa meslek lisesini yazıcam.

Hocam dediğiniz kitabı en uyguna nereden bulabilirim ?

Hocam meslek lisesine gidersem eğer öyle bir ortam olur umarım 1 agustosta sonucu buraya yazarım çıkmassa meslek lisesini yazıcam.
Umarım istediğin liseye gidersin şimdi ben dedim diye de 4 yıllık lise hayatını değiştirme :D

Not: Meslek lisesinin bana göre en büyük dezavantajı ders saati çok fazla örneğin sabah 8:30 ders başlıyor akşam 5:30 da bitiyor haftanın 4 günü bu şekilde işleniyor , ilk zamanlar bu programı kaldıramadım hatta düz liseye geçmek istedim fakat alışınca çok sorun oluşmadı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı