İkinci el Ekran kartı alınır mı?

theYagi

Hectopat
Katılım
7 Aralık 2020
Mesajlar
3.692
Makaleler
5
Çözümler
15
Bütçem 8000TL civarı, sıfır alırsam 6650XT falan alacağım ancak ikinci ele yönelirsem 7500TL civarına 3070 alabiliyorum. Sizce mantıklı olur mu?
İkinci el ekran kartı alırken nelere dikkat etmeliyim? Param Güvende ile alırsam sıkıntı yaşar mıyım?
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2. dakikadan başlatabilir 0 dan itibaren izleyin
 
Bütçem 8000TL civarı, sıfır alırsam 6650XT falan alacağım ancak ikinci ele yönelirsem 7500TL civarına 3070 alabiliyorum. Sizce mantıklı olur mu?
İkinci el ekran kartı alırken nelere dikkat etmeliyim? Param Güvende ile alırsam sıkıntı yaşar mıyım?

Bütçene ikinci elde 6800-6800XT-3070-3080 aralığı kartlar geliyor. Bu kartlar varken gidip sıfır diye 6650XT almak bence mantıksız.

Yüzyüze görüp deneyip almıyorsan eğer param güvende kullan. Az bile olsa garantisi devam eden modellere öncelik var. Yurtdışı kartı ise eğer satın alınma tarihini sor ve eğer 2020-2021 aralığında ise muhtemelen mining yapılmış bir kart aldığının bilincinde ol.

Kartın 10-20 dakika Furmark testini iste ya da param güvende alıyorsan kendin alınca zaten yaparsın bu testi. Furmark yaparken kasanın hava aldığından emin ol eğer fırın gibi bir kasa kullanıyorsan en azından yan kapağı falan açıp öyle yap testi.

Bu testin amaçlarından birisi kartın stabil çalışıp çalışmadığını kontrol etmek bu yüzden furmark öncesi eğer işlemci/ram overclock falan yaptıysan bunları kaldır ve testi öyle yap. Furmark çalışırken sıcaklıkları gözlemle (HWiNFO kurman önerimdir). Ayrıca Furmark sırasında herhangi bir artifakt veya bozulma gözlemliyorsan o kartı alma.

Fiziksel olarak kontrolünü yap güvenlik bandrolü olur GPU vidası üzerinde, o duruyor mu ona dikkat et ve kartın üzerindeki vidaları incele eğer çizikler varsa daha önce içi açılmış demektir. Şimdi macun değişimi için açılmış olabilir fakat tamir görmüş olma olasılığı var bu yüzden güvenlik etiketi üzerinde ve daha önce içi açılmamış bir kartın sağlam olma olasılığı daha fazladır.

Son olarak kontrol etmen gereken bir şey fanlardır eğer fanlar değişik sesler yapıyorsa veya ölüyse muhtemelen bu kart 1-2 yıl mining yaptı demektir çünkü ekran kartı fanları normal kullanımda uzun yıllar çalışırlar eğer fanlar erken bozulduysa bunun sebebi 7/24 kazım yapılmış olmasıdır.

Bu çok sıkıntılı bir durum değil fan dediğin en ucuz şey yenisi bulunur 300-500 liraya halledilir fakat pazarlık yaparken elinde koz olur bu.
 
Son düzenleme:
Param Güvende ile alırsa mining olduğunu nasıl kestirecek? Belki kart bozuk çıkacak.

Arkadaşım yorumun niye silindi senin ya. Bu kadar toxic bir insan olmak zor değil mi? Param Güvende hakkında bilgin yoksa yorum yapma! Bir de bilmiş bilmiş konuşmuşsun kartı acil alacağımdan ben o linki atmıştım.
 

Geri
Yukarı