AntiVirüs Programlarına boşuna mı para veriyoruz?

Countless Skies

Kilopat
Katılım
25 Ocak 2012
Mesajlar
1.353
Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Ben geçenlerde antivirüs programı alacaktım fakat bi arkadaşım (daha doğrusu arkadaşım değil benden baya bi büyük :D) bana şunları söyledi:

Şimdi kapitalizmde ürün satmak için 3 yöntem varmış. Bunlar ambalaj, reklam, diğerini unuttum :D

Norton sırf bunlardan dolayı çok satıyormuş. Reklamını iyi yaptığı için. Normalde ESET'in ücretsiz sürümü de Norton'un yaptıklarının aynısını yapıyormuş. Norton bu işi para kazanmak için yapıyormuş ama ESET para için yapmıyormuş. Antivirüs programını bedavaya veriyormuş. ESET para kazanmak için başka yazılımlar yazıyormuş. Bende dedim ki, o zaman CHIP vb. dergiler yalan mı söylüyor dedim. O da bu dergiler bunları para karşılığında yapar dedi.

Dedikleri doğru mudur sizce ? Gerçekten insanlar boşuna mı para veriyor Kaspersky, Norton gibi antivirüs programlarına ? Bunların yaptığının aynısını ESET de mi yapabiliyor ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşın bazı kısımlarda haklı, yaptığınız ürünü pazarlamak, ürünün kendisinden daha çok satış getirir. Bu artık herkesin bildiği bir gerçek. Norton pazarlama konusunda en iyi firmadır zira kendisi bir Amerikan şirketi ve dünyada en iyi pazarlamayı Amerikalılar yapıyorlar şu anda.

Öte yandan Eset'in Kaspersky ve Norton'dan daha iyi olduğu yorumuna ancak gülebilirim... Kaspersky'nin ofisini bizzat ziyaret ettim ve inanılmaz bir çalışma olduğunu kendi gözlerimle gördüm. Norton'u da bir yıl boyunca kendim ve ailem ile kullandım ve mükemmel performansı ve kasmadan korumasına hayran kaldım. Öte yandan herkes tarafından en çok tercih edilen NOD32 de güvenlik duvarı yok. Eset Smart Security ise bazı siteleri durduk yere bloke edebiliyor, saçmalayabiliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:
Normalde ESET'in ücretsiz sürümü de Norton'un yaptıklarının aynısını yapıyormuş. Norton bu işi para kazanmak için yapıyormuş ama ESET para için yapmıyormuş.

Eset'in ücretsiz sürümü yok ki? Avast, AVG gibi antivirüslerden bahsediyor sanırım ya da Eset'i crackli kullanmaktan.
Soruya gelince, bilinçli ev kullanıcılarına Avast, AVG, MSE gibi ücretsiz antivirüslerin yeterli olacağını düşünüyorum. Bilinçli kullanıcı için Norton'la AVG arasında bir fark yok bence ama eğer bilgisayarda gerçekten iyi koruma gerektiren bir iş yapılıyorsa o zaman Norton ve Kaspersky gibi yazılmlar daha güvenilirdir.

Bu arada Eset'i kullananların çoğu crackli kullandığından adı ücretsiz antivirüs diye geçiyor olabilir kullanıcılar arasında :) Ama hiçbir crackli antivirüse güven olmaz. Eset'i kötüleyenler "genelde" zamanında crackli olarak kullanmış insanlardır. Kendi içinde virüs çıkmış bilmem ne derler ama crackli antivirüs kullanıp da ne bekliyorsun ki? Yani Eset'in orijinali de kötü antivirüs değil aslında.
 
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Bu arada Recep Abi videoda 0.45 de ki adam sen misin yoksa bana mı öyle geldi :D ? Sana benzettim biraz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Konuya başlamadan Uzmanların yaşı sorulmaz deyip kardeşimi kurtarayım :) Eseti ücretli kullandım onun ücretli hali bile MS onda biri etmez. Kaldı ki Norton Kaspersky falan bunlarla kıyaslanmaz bile. Bilen bilir çok bilgili değilim kullanıcı olarak görüşlerim bunlar ve ayrıca saydıklarımı kullandım. Eset ancak mavi kart kullanan virüsleri yakalayabiliyor serbes giriş sahibi her virüs deler geçer. Gelelim kullandığım bu programlardaki benim favori üçlüm..

1) G Data (İyi bir PC için vazgeçilmez 1 numaramdır. Donanımı zayıf PC ler uzak dursun)
2) Norton (Yıllar önce kullandığımda PC çok kasmıştı. Yeni versiyonların da bu sorun kalkmış)
3) Kaspersky (Ücretli sürümünü 1 sene kullandım ve memnun kaldım )

Ücretsiz kullandığım virüs programları çok oldu ama ben en çok MS en iyisi idi.
 
Bir ''LAF''ta ben atayım. Aman kavga etmeyin.
Anlaşılan çoğu arkadaşımızın güvenlik yazılımları hakkında pek bilgileri yok.
Öncelikle güvenlik yazılımlarını iki kategoriye ayırmalıyız.

1 Antivirüs yazılımları: Sisteme zarar vermek isteyen ve veritabanını farklı adreslere yerleştirerek, sisteme yerleşen zararlı yazılımlara karşı savunma amacı güden yazılımlardır.
2 Malware, spybot vb. yazılımlar: İnternet üzerinden daha çok, bilgileri ele geçirmek amacıyla yazılmış olan yazılımlar.

Eğer bir yazılım, hem virüslere hem de malware gibi yazılımlara karşı savaşmak amaçlı yazılmışsa, bunlara IS (İnternet security) yazılımları adı verilmektedir.
İnternet üzerinden gelebilecek casusluk amaçlı yazılımlara karşı antivirüs programları yetersiz kalmaktadır. Bununla beraber hızlı tespit ve veritabanının incelenmesi antivirüs programlarıyla daha hızlı ve sağlıklı gerçekleştirilebilmektedir.

Çoğu arkadaşımız bu kuralları bilmeden antivirüs ya da IS programları kullanmakta ve ortaya bazı tepkiler çıkmaktadır. Şu program çok kasıyor Şu program çok virüs kaçırıyor gibi.
Bir antivirüs programında aranılacak özellikler şunlardır.

1 Veritabanının genişliği (Kaspersky bu konuda en iyi olarak bilinir)
2 Sezgisel analiz gücü. Daha virüs ilk anahtarını sisteme yerleştirmeye başlarken yerleştirilen komutlardan anlayabilme özelliği.
3 Hassasiyet. Veritabanındaki verilere ulaşmakta, programın gösterdiği hız ve doğruluk.
4 Sistem kaynaklarını kullanmaktaki cimriliği. En az işlem gücü ile veritabanını inceleyerek daha az komutla işini yapabilme özelliği.

Bu kısa kıstaslar sonrasında şimdiye kadar benim kullanmış olduğum en iyi antivirüs yazılımı SYMANTEC END POINT antivirüs yazılımıdır. Ancak bu programı iş yerinde kullandığım için, programın şirketlere yönelik satıldıdığını duymuştum.

Kişisel kullanımlarımda ise en beğendiğim KASPERSKY IS programıdır. Yıllardır kullanmış olup şimdilerde ücretsiz koruma programları tercih etmekteyim.
Derinlemesine analiz konusunda ise takdir ettiğim tek program ise NOD32'dir. Birkaç yıl kullanmış olduğum bu programın o yıllarda yapılandırılması gerçekten uzmanlık gerektirmekteydi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Güç olarak Kaspersky, kullanım kolaylığı açısından anti-virüsten hiç anlamayan insanlara bile tavsiye edebildiğim ücretsiz yazılım ise Microsoft Security Essentials oluyor. Firewall olarak Comodo'yu öneriyorum. Comodo'nun firewall'u ve Comodo Dragon isimli Chrome tabanlı güvenli internet tarayıcısı, DNS'leri son derece yararlı ürünler.
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı