Java üzerine mi yoğunlaşılmalı Python mu?

394919

Kilopat
Katılım
6 Aralık 2020
Mesajlar
5.589
Makaleler
1
Çözümler
12
Arkadaşlar öncelikle birbirinden bağımsız kollar olduğunu ve farklı tabanlar üzerinde olan programlar olduklarını biliyorum. Üniversite için bilgisayar programcılığı bölümünü yazdım fakat aklımı kurcalayan bazı şeyler var. Kişinin tabii hedefine göre değişir fakat sizce hangisi üzerine yoğunlaşmalıyım? Java daha zor ama hata ayıklama seçenekleri vs var. Açıkçası çok aklım karıştı. Okula gitmeden en azından temel bilgilerine sahip olmak ve birkaç adım önde olmak istiyorum. Bilen birisi anlaşılır şekilde anlatırsa sevinirim.
 
İkisi de değil çok eski sistemler. Yeni çıkan geleceğe dönük Unreal Engine 5 gibi kendini sürekli geliştiren modern bir yazılım sistemi kullan.

Hocam o daha çok oyun odaklı sanırım bilgisayar progremcılığı bölümünde Java, Python, C Plus Plus tarzı programlar öğretiliyor.
 
İkisi de değil çok eski sistemler. Yeni çıkan geleceğe dönük unreal engine 5 gibi kendini sürekli geliştiren modern bir yazılım sistemi kullan.
Birisi her katmanda çalışabilmesi ile meşhur dünyada 2021'de 9.6 milyon aktif geliştirici ile genel dağılımda 3. sırada, diğeri de Pyhton zaten Data Science - Machine Learning - IoT'da en popüler dil, 11.3 milyon geliştirici ile 2. sırada. Neyin eskiliğini tartışıyoruz burada?
 
Yanlış bilgi - HTML orta seviye bir değildir.
HTML orta kolay bir dildir kolay bir sayfa yazılabilir.

Ama sayfa yazmayacaksan pythona direk başlayabilirsin.

Bir de kodlama için Visual Studio Code öneririm ve Visual Studio. Visual Studio Code gelişmiş bir kod yazma uygulamasıdır bir sürü özelliği vardır ben direk öğrendim ve hala kullanıyorum kullanımı kolay. Visual Studio ise program vb. şeyleri yapmaya yardım eden bir programdır.
 
Ben ilk olarak HTML'ye başladım sonra Python'a en son Java'ya başlamanı öneririm.

Python öğrendikten sonra Java'yı hızlı öğrenebilirsin.
Python iyidir Java ise oyun için çok geliştirilmiş bir yazılımdır Python öneririm.
HTML orta kolay bir dildir kolay bir sayfa yazılabilir.

Ama sayfa yazmayacaksan pythona direk başlayabilirsin.

Verdiğin tek doğru info yok.

1 - Java gibi daha karmaşık, yüksek seviye bir dilden sonra diğer diller kolay olur. Mesela Java öğrenen C#'ı daha kolay beller, sintaxı, betiği benzer olduğundan bu böyledir. Phyton'dan sonra Java kolay falan olmaz.

2- HTML bir dil bile değildir ki orta seviyesi olsun. HTML, kendi başına bir programlamada bulunamayacağı için aslında bir programlama dili sayılmaz ancak diğer diller ile entegre çalışabilmesinden ötürü insanlar bir şey anlatırken HTML'e ayrı bir açıklama yapmamak için direkt dil kümesine dahil ederler. HTML basitçe bir işaretleyicidir. Hyper Text Mark Markup Language. Hele orta seviye hiç değildir. Orta seviye dediğin C ile C++. C++ ile HTML'i beraber zikretmek mantıklı geliyor mu?

3- Java bir oyun için geliştirilmiş yazılım değildir. Java tüm VM'lerde çalışabilen yüksek seviye, derleyicili ve yüksek kabiliyetli, mobil ve masaüstü uygulamalarında en yaygın (ZDNET 2021 verilerine göre) çok amaçlı bir dildir.
 
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı