Liseye yeni geçen birine tavsiyeler

İlk aylarda cok arkadaşin olmaz ama korkma zamanla sinifla kaynasiyorsun. Sevgilim yok bir an once sevgili bulmayım kafasiyla dolasma bence. Derslerini derste dinle. Kendini bir şey sanan kizlardan birak sevgiliyi arkadaslik kurma.
Zaten gittigin sinifta tanidigin illaki birisi vardir yoksa da gidecegin sinifta buyuk ihtimal cogu kisi birbirini taniyordur, dalga gecen olursa falan çok takma.
Hocalar ile iyi gecin puan alirken lazim olur(ders te yalandan bir şeyler sor ki hocalarin aklinda kalasin)
 
Her dakikasını verimli geçirmeye bak hem ders konusunda hem arkadaşlık konusunda. [buna aşk'ta dahil bunu sakın unutma elbette olucak aşk maşk]
İşin kısası zamanını değerlendir sonra çok arayacaksın en azından yüzünde bir gülümseme olsun geriye baktığın zaman.
 
Sadece lise hayatın için değil her zaman için kesinlikle birine hemen güvenme ve özel şeylerini anlatma. Ha birkaç ay geçer iyice ısınırsın o zaman anlatırsın ama benim dediğim başta tanıştığın durum için. Bir de eğer iyi bir üniversite istiyorsan da her gün işlediğin derslerin konularını 5'er dakika tekrar et. Hocaların burası önemli dediği şeyler için mutlaka ayrı küçük bir not defterin olsun. Zorbalanma ihtimaline karşı da sessiz kalmamaya çalış yoksa tepene çıkıyorlar. Gerisi tamamen kendi deneyimin olur aklıma bunlardan başka bir şey gelmiyor. Umarım çok iyi ve kafa bir sınıfa düşersin ve lise hayatın çok dolu geçer. Derslerini de ihmal etme ha.😀

Bir de bana göre en önemlisi okul haricinde de zamanını çok boşa geçirme ve mutlaka bir şeyler hakkında eğitim al, yabancı dilini geliştir, bir hobin olsun. Freelance kısmına da göz atmanı öneririm.😀
 
Arkadaşsızlığın tek sıkıntısı benim için beden dersi. Bedende geçinecek 2-3 kişi bulursan bir sıkıntısını çekmezsin ben kitap okuyorum sürekli okulda.
Boş zamanlarında yazarak kodlama veya sanat da çalışabilir. Sanat seviyorsan Rotring kalemler gayet güzel. Paran yoksa Scrikss Matri-x de alabilirsin.
 
Hocam bence ilk 2-3 gün insanları tanımaya çalış, yani karakterlerini. Çünkü okul başladığında egoları tavan olan kızlar ve erkekler olacak, sen bunları tanırsan edineceğin arkadaşlıklarda daha iyi samimileşirsin. "Şu ilk hafta benimle samimi oldu sonra hiç konuşmadık","Bu çocuk karaktersizmiş" gibi gibi sıfatlar belirleyebilirsin. İlk hafta kimseye sır vermemeye çalış. Aşk yapacaksan 9-10. sınıflarda troll olarak yap yani ciddi yapma. Yapacaksan 11-12de yap fakat bağlanma sakın. Ve derslerine ilk günden çalış, 9.sınıf zordur.
 

Geri
Yukarı