AMD'nin Grafiksel üstünlüğü ve 64 Bit Mimarisi

Katılım
14 Ağustos 2010
Mesajlar
79.057
Makaleler
289
Çözümler
2.268
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522743131
Erhan Göğüş dedi:
AMD zaten böyle işlemci üreterek bu seviyeye gelemez. Çünkü AMD İntel'den sonra gelen bir firmadır.İntel Sandy Bridge, IVY Bridge, HD 4000, ve İntel İ7 Extreme gibi şeylere dandik diyosunuz ya :)) AMD'nin işlemci grafik çözümü İntel'in yanından geçemiyor. Ayrıca İntel HD 4000 bir çok giriş seviyesi ekran kartını geride bırakmıştır. Siz ne kadarda sevmeseniz İntel AMD'^den üstündür. Pazarda bile kalitesiz mal ucuzdur :) Cevabım bu fanboyluğumda ortada

Intel dediğin firma, daha düne kadar GMA 900 ekran kartı ile dalga geçtiğimiz dünyanın en rezil dahili grafik yongasını üreten firmaydı. AMD, APU'da DirectX 11 ile şov yaparken Intel hala DirectX 10 ile cebelleşiyordu.


AMD APU ile Dirt 3 oynatırken Intel, cep telefonlarının dahi oynattığı 1080p videoları oynatmakla övünüyordu. O yüzden "AMD'nin grafik çözümü Intel'in yanından geçemez" gibi içi boş cümleler kurma, hele hele bu sayfada hiç kurma! (Facebook sayfamı kastederek.)


HD 4000 birçok grafik kartını geride bırakana kadar kendisi APU'ların ne kadar gerisinde kaldı, bence bunu bir araştır.


Intel, işlemciler konusunda AMD'den şu bulunduğumuz dönemde hızlı olabilir fakat grafik işlemciler konusunda Intel henüz armut toplamaktadır.


Eğer sen işlemci satın almak için semt pazarına gidiyorsan bu senin donanım dünyasını ne kadar ciddiye aldığını gösterir.


Bu arada sana son sözüm şudur: 64 Bit Windows kuruyorsan sil. Zira 64 Bit mimarisi, AMD tarafından tasarlanan bir mimaridir!


Bir dahaki sefere fanboyluk yapmadan önce daha iyi araştır. Yoksa cevaplarım bu kadar samimi olmayabilir ;)
 
Çok güzel açıklamış. Ekran kartına para vermem derseniz 2500k alacağına gidersin AMD A 6 - A 8 alırsın. Battlefield hiç olmassa medium oynarsın. Intel HD, HD damgasını kirletiyor.
 
Ne alaka? Bu kadar yıl ayakta kaldılarsa 3 yıl daha gider ayrıca siz AMD'yi batan bir firma mı sanıyorsunuz? 2 sektörde de etkin adamlar bizim gibi düşük bütçeli oyuncular oldukça AMD her zaman ayakta kalacaktır. Kessinlikle gereksiz ya. Yahu oradan buradan okuyorsunuz işte i5-2500K testlerde FX 8150'yi geçmiş diye. Ya sen oyun oynarken ikisinin farkını anlayabileceğini mi sanıyorsun? Adamlar o testleri yaparken işlemciyi sonuna kadar kullanan ne kadar program varsa açıp test ediyorlar. 800 TL bütçeniz olsa gidip Intel işlemci alıp bir iki ay köşede dursun bakarım ben diyecek adamlar var ya. Bu kadar dar görüşlü olmayın lütfen ya. Donanım inanılmaz geniş bir sektördür. Daha çok şey bilip alternatiflere hazırlıklı olmanız için her şeyi inceleyip okuyup denemeniz lazım. Bir markaya körü körüne bağlanmak donanım dünyasının mantığına ters düşer. Evet her zaman her marka iyi olacak diye bir şey yok. Fakat bu durumlar için diğer markaların farklı ürünleri var. Siz anne karnından o markayla çıktığınızı bilipte sizin alacağınıza güvendikleri için yok. Herkes ihtiyacı doğrultusunda hareket etmeli istediği gibi değil. Sen diyorsun mesela be Intel istiyorum ama 1500 TL param var. Gidip bu sisteme Intel işlemci koyuyorsunuz daha sonra mecburen AMD ekran kartı alıyorsunuz keza fiyatı daha uygun, çeşit daha çok. Sonra bir iki oyun deniyorsunuz ama o da ne? Hayal ettiğiniz gibi değil. High'da zor açıyor oyunları. Sonra gelip burada işte bu kart böyle kötü keşke bulaşmasaydım AMD pişmanlıktır diye bahaneler... Biz AMD seviyoruz ama uygun gördüğümüz zaman Intel koymuyor muyuz sistemlere? Dediğim gibi atlara giydirilen kenarları kapatan o gözlüklerinizi çıkarınız öyle geliniz buraya... Intel entegre grafiklerde gösteri yapacağız diye video oynatıpta rezil olan, o kadar yıl geçmesinee rağmen DX11E geçememiş ve bu alanda sınıfta kalmıştır. Bakım APU'lu laptoplara. Düşük güç tüketimi yüksek performans. Ya hangi dahili kartla High'da oyun oynayan gördünüz bana söyleyin? HD 4000 nedir ya? Rezillik tamamen. Bir daha burada böyle tartışmalar açıp birbirinizi celallendirmeyin. Lütfen fanboyluk yapacak arkadaşlar sistem öneriside yapmasın mümkünse. Milletin aklına soru işaretleri düşürüp insanları yanlış yönlendirmenin lüzumu yok...
 
Bu forumda şunu öğrendim amd fanboyluğu var. Birkere amd nedir kerdeşim intel alacaksınki asıl babayı göreceksin.:D

Biz ne diyoruz sen ne diyosun. Ya bak verdiğim örnek zaten sana temelli. Gittin i7 3770K aldın bütçen yetmediği için HD 7850 almak zorunda kaldın. Ya kartın ne suçu var hani kurtarmıyo mu o baba dediğin Intel? Sen değil miydin 10 tane konu açıp sürekli aynı şeyi söyleyen hatta artık arkadaşıma aldık bile diyen? İşte gittin düşük kart aldın fanboyluğun yüzünden şimdi mis gibi karta laf ediyosun ömrü yok diyosun çok kötüymüş diyosun. Almayın kardeşim o zaman. Almayın ve sorunlarınızı kendinize saklayın o zaman. Biz sana ısrarla AMD önerdik sen gittin i7 3770K aldın. Ben sana artık daha bir şey demiyorum lütfen artık sisteminle ilgili sorma yani...
 

Geri
Yukarı