Yazılıma nereden başlamalıyım?

Trazer

Centipat
Katılım
23 Ekim 2022
Mesajlar
613
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu zamana kadar ne kadar çalışsamda bazı dersleri hiç yapamadım. Sevmediğim bir meslek istemiyorum, sevdiğim işi yapmak istiyorum. Hedefim yok açıkçası fakat tek anladığım konu yazılım, kodlama, bilgisayar işleri. Küçük yaşımdan beri bilgisayara merak salmış birisiyim, farklı meslekler beni aşıyor. Sayısal dersler beni çok zorluyor ve bu gidişle belki bir meslek sahibi bile olamayacağım. Yazılım öğrenmeyi isterim fakat nereden başlayacağım konusunda en ufak fikrim yok. Nereden başlamalıyım, tavsiyeleriniz nelerdir?

Fizik ve matematik bilmek gerektiğini biliyorum hedefim olmadan okula gidip gelmek bana boş geliyor mesele orda, anladıysanız konuşalım.
 
Bu zamana kadar ne kadar çalışsamda bazı dersleri hiç yapamadım. Sevmediğim bir meslek istemiyorum, sevdiğim işi yapmak istiyorum. Hedefim yok açıkçası fakat tek anladığım konu yazılım, kodlama, bilgisayar işleri. Küçük yaşımdan beri bilgisayara merak salmış birisiyim, farklı meslekler beni aşıyor. Sayısal dersler beni çok zorluyor ve bu gidişle belki bir meslek sahibi bile olamayacağım. Yazılım öğrenmeyi isterim fakat nereden başlayacağım konusunda en ufak fikrim yok. Nereden başlamalıyım? Tavsiyeleriniz nelerdir?

Fizik ve matematik bilmek gerektiğini biliyorum hedefim olmadan okula gidip gelmek bana boş geliyor mesele orada, anladıysanız konuşalım.

Eğer okumayı seviyorsanız (pek sanmam) birkaç kaliteli kitap önerebilirim.
 
'Pek sanmam' derken neyi kasdettiniz anlamadım hocam? İlgimi çeken çoğu kitabı okuyup bitirdim ders ile okumayı nasıl bir araya getirdiniz ki :d.

Onunla alakası yok yazılım kitapları sıkıcı oluyor.

En azından birçoğu.
 
Ne yazılımı yapmak istiyorsunuz? Web yazılım için HTML, CSS, Javascript öğrenmeyi deneyebilirsiniz. Javascript öğrendikten sonra seçtiğiniz Framework ile uzmanlaşmaya çalışırsınız ve bir süre sonra istediğiniz maaşlı bir mesleğe sahip olabilirsiniz bence.
 
Yazılımı kitapla öğrenmek??!
Yapmak istediğiniz bir proje varsa parça parça kodları araştırarak başlayın mesela şifre girince uyarı veren sistem yapmayı deneyin. Oradaki formun elementlerine hakim olun. Gerisi gelir zaten.
 
Kendimde yazılımı bu kitaptan öğrendim
Kitap 1
 
Ayrıca eğer eloktroniğe ilginiz varsa Arduino alın o şekilde çok kolay öğrenirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı