Polis Olmak İçin Yapılması Gerekenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Emirhan_29107

Hectopat
Katılım
11 Kasım 2016
Mesajlar
103
Merhaba arkadaşlar çocukluğumdan beri Polis olmak isterim. Lise 1. sıftayım ne gibi bir yol izleyeceğim hakkında hiç bir fikrim yok. Ne yapmam gerektiğini biliyorsanız benimle paylaşırsanız teşekkürler.
 
Çevremdeki herkez "Ne olmak istiyorsun büyüyünce?" Dediği zaman hep Polis derdim ve tekrardan "Başka birşey ol napcan Polis olup" Diyorlar fakat bilmiyorum çocukluğumdan beri istiyorum özeniyorum Polislere.
 
@Silinen üye Başkalarının dediklerine kesinlikle aldırma. Bu hayat senin hayatın ve mutlu olabilmen için seçimlerini senin yapman gerekir. Yapacağın meslek hakkında internet üzerinden veya başka kaynaklardan bilgi al sonra karar ver derim ben. En önemlisi ileride mutlu olarak yapacağın bir mesleği seçmelisin. Polislik "Arka Sokaklar" dizisinde ki gibi değil maalesef :).

@Semih Demir Bu abimiz yardımcı olabilir polislik konusunda sana.
 
Lise'ni hangi bölümden okumak istiyorsan ordan oku. Polislikte bölüme bakmıyorlar. YGS sınavına gireceğin vakitlerde okulda ki rehberlik hocana sor o, sana nasıl bir yol izlemen gerektiğini detaylıca anlatır.
 
Polislik mesleğini 'paralı köpeklik' olarak adlandıran ahmak ve cahiller yorumuma cevap dahi vermesin. Çoğunluk bir kısım yalakalık yapıyor olsa makam ve mevki derdine düşmüş dahi olsa memleketin refah ve huzur seviyesinden sorumlu polisler hakkında bu denli konuşmak azıcık şerefiniz varsa yakışmaz. Bu çok boyutlu bir mesele, Polis Özel Harekatta makam ve mevki olmamasına rağmen diğer kurumlarda bu daha çoktur. Polislik mesleğine 'paralı köpeklik' diyen zavallılar bu ölüme yakın mesleği seçmiş kardeşlerime bu şerefsizce lafı bizzati onları bu hale getiren sisteme söylesin. Sistem eğer bir şans sunmuş olsa idi 210 bin başvuru yapılmazdı. 210 bin insan toprak için mi ölecek sanıyorsunuz? elbette hayır, ama bu da bahsedilen köpeklik sayılmaz. Bu insanlar buna mecbur. Lan zaten bu işi yapacak adam en büyük fedakarlığı başlamadan yapmıştır, 5 milyar maaşı nerede ve nasıl harcayacaksın? Bir gece de farklı bir yere gönderilirken uçakta falan mı. Tabii ki hayır. Anne babası için bu mesleği seçmiş çok insan var. Ne yapsın? Alternatif sundular mı? Hayır sunmadılar. Onları ölüme mahkum ettiler, Ve bu zamanda modern şehirlerimizde görevlendirilmiç polislerimiz de zaten bir rahatlık mevcut. Bunun için bir çalışma yapılması gerekiyor, yani o yukarıda o yorumu yapan arkadaş yarı yarıya hem haklı hem haksızdır.

Hayaller geçicidir. Bugün düşündüğünü ertesi hafta değiştirirsin. Ne kadar istiyor? Ne kadar çabalıyorsun? Sana 'seri katil' diyecekler, 'barbar' diyecekler, 'faşist!' diyecekler. Annene babana küfür edecekler. Göreve giderken seni görenler taşlayacak, doğu'da kaldığın bir evde herkes polis olduğunu bildiği için teröristlere haber uçuracak hiç bir zaman güvende olamayacaksın. Zırhlı aracına taş atacak küçücük çocuklar. 21.yy'da polis olduğun için insanlıktan dışlanacaksın. Anne ve babandan uzaklaşacaksın, her an ölüme yaklaşacaksın, farkında isen bunların sorun yok. Bu iş cesur işi! Ben yumuşak konuşamam.

İnternette yüzlerce makale ve bilgi mevcut. Ben sana asker olmanın detaylarını anlatacağım, illa ki polis olman şart değil. Sigara! Sigara asla içmeyeceksin, yapabiliyorsan bütün spor dalları ile uğraşacaksın, sürekli kitap okuyacaksın, ezber seviyeni arttıracak ve sana bakıldığı vakit 'işte bu!' denilebilecek bir karakter çıkaracaksın ortaya. Bir asker gibi mülakatta soruları cevaplayacaksın, içindeki bu meslek sevgisini herkese göstereceksin. Ben bunu istiyorum diye hedef koyup o hedefe her gün ilerleyeceksin. Hiç bir siyasi parti ile ilişiğin olmamalıdır. Hiç bir partinin dernğine üyeliğin olmamalıdır. Hiç bir ideolojiyi deli gibi sahiplenmemelisin (Genellikle Özel harekatçılar Türkçü/Ülkücü kişilerdir.) Sicilinde tabiri caiz ise yüz kızartıcı bir suç olmamalı. Yani sen 'polis' olmadan, 'polis' gibi yaşamalısın. Ve ben inanırım ki yapacaksın, şuan da çok büyük açık var, 6 aylık okulda olan bir arkadaşımızı 3 aya indirdiler. Açık çok fazla... Senin zamanına kadar neler olur bilemem tabi.

Özentilik işi değildir. Gecen gündüzün olmaz. Elin hep namluda, bunlar kolay alınabilecek kararlar değil.
 
Evet gerçekten Polis olmak istiyorum çok düşündüm fakat kararımı verdim. Çevik Kuvvet Polisi olmak istiyorum.
 
Yanlış anlamayın ama, polislik şu devirde paralı köpeklikten başka bir şey değil.

En azından Vatana, Millete, Bayrağa, saygıları var. Her şey Vatan için diyorlar Vatan için can verip şehit oluyorlar ? Sen bu vatan için ne yapıyorsun ? Sosyal'de gelene gidene mesaj mı atıyorsun ?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı