Okulu bırakmak mantıklı mı?

Geçen yıl aynı konuyu bende açmıştım, garip oldum.

Hocam size tavsiyem lise diplomasını alana kadar biraz dişinizi sıkın, eğer gerçekten "ders" anlamında başarısızsanız meslek okullarına yönelmek mantıklı olacaktır. Bunun yanında, gelecekte size meslek olabilecek, sevdiğiniz bir iş, diploma vs. gerektirmeyen işleride öğrenmeye çalışın. Bende geçen sene oyun geliştiricisi olmak için okulu bırakmayı istiyordum. Ancak bu sene biraz dişimi sıkıp dil sınıfına gitmeye karar verdim. Oradan da İngilizce öğretmenliği inşallah. Benim İngilizce'ye yeteneğim var ve çok seviyorum. O yüzden devam kararı aldım. Ancak söylediğim gibi eğer derslerde başarısızsanız ve gerçekten okulu sevmiyorsanız en azından diploma almaya çalışın. Geçen sene olsa açığa geçin derdim ama maalesef oda kalktı.
Meslek liselerini düşünebilirsiniz bence, benim bu konuda bilgim yok ancak şunu söyleyebilirim, meslek lisesi denince maalesef ön yargılı bir şekilde yaklaşılıyor. Ancak meslek liseleride gayet güzeldir. Arkadaşım özel meslek lisesinde okumuş ve hemen hemen hemşire gibi şu an. Bu konu hakkında bilgisi olan hocalarım yorum yaparsa daha doğru olur, iyi günler dilerim.
 
Dostum MESEM dediklerine bizim zamanımızda çıraklık eğitim merkezi diyorlardı 4 sene iş öğreniyorsun hem meslek lisesi diploması veriyor hem de usta unvanı veriyor (sonuncusu güncellenmiş olabilir).

Sana önerim MEB'e bağlı kurumlarda mesleki eğitim görmen (meslek lisesi, mesleki eğitim merkezi diğer adıyla çıraklık.)

Eğer sanayiye tabiri caizse aptal bir patronun yanına girersen sana günde 200 TL para verir ve iş öğretiyorum diye getir-götür yaptırır sakın o yola düşme (boş vakitlerinde para kazanma amaçlı kendin gidebilirsin.)

MESEM açtığı aşçılık kursunda birçok ülkede geçerli sertifika veriyor mesela senin diploman da bu yönde geçerli olabilir ama dediğim gibi okulu komple salıp açgözlü sanayicilerin yanında işe girme.
 
Üniversite okumak istemeyebilirsin fakat liseyi okumazsan pişman olursun. Üniversite mezunu dolu olduğu ülkede ortaokul mezunu olarak dolaşırsan hayatını bitirirsin.
 
Arkadaşlar selam. Konum şu, ben eğitimle alakam çok yok. Lise 9'um. İlkokuldan belli ne okulu sevmem. Notlarım şu an 35-45 arasında geçiyor. Yani ne okul hayalim ne de üniversite hayalim yok. MESEM yani mesleki eğitim merkezi diye bir şey varmış. Ne olduğunu bende bilmiyorum. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. Meslek lisesi hakkında da çok bilgim yok. Sizce hangisi iyi? Bilgi verebilecek varsa sevinirim.

12. sınıfım sana bir abi tavsiyesi okumak istemiyorsan MESEM'e geç mezun olunca hem normal lise gibi mezun belgen olur ustalık kalfalık vs. alırsın hem de birikimin olur istersende üniversite sınavına yine girebilirsin. Ben gitmediğime pişmanım.

Eğer okul okuma gibi bir niyetiniz yoksa MESEM'e geçmeyi deneyebilirsiniz. Haftada belli gün okula gidip işte çalışıyorsunuz o arada. Herkes okumak zorunda değil, MESEM okuyarak da lise diploması alabilirsiniz. Gerçekten, herkes okul okuduğu için ara meslek elemanlarına çok ihtiyaç var.

Ama sakın bırakma liseyi bir şekilde olsa bitir.
 
Eğer okul okuma gibi bir niyetiniz yoksa MESEM'e geçmeyi deneyebilirsiniz. Haftada belli gün okula gidip işte çalışıyorsunuz o arada. Herkes okumak zorunda değil, MESEM okuyarak da lise diploması alabilirsiniz. Gerçekten, herkes okul okuduğu için ara meslek elemanlarına çok ihtiyaç var.
MESEM mi Meslek Lisesi mi iyi ?
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı