Okulu bırakmak mantıklı mı?

Arkadaşlar şimdi ben sınıfta kalmıştım ve bu sene tekrar kalacağım gibi görünüyor. Okula giderken aileme yük oluyormuş gibi hissediyorum. İlk çocuk benim bu yüzden ne tepki verebilirler hiç bilmiyorum. Okulu bırakıp MESEM'e geçmeyi düşünüyorum. Sanayiye merakım var çok küçüklükten beri, oto sanayiye gitmeyi düşünüyorum.

Hocam sırf ailenize yük oluyormuş gibi hisediyorsunuz. Ama ani karar vermeyin bence. Çünkü hayatınızı kökten değiştirecek. Eğer ben işe erkenden atılıp para kazancam diyorsanız dediğiniz gibi MESEM'e geçmenizde fayda var. Derslerde başarısız ve ileride gidebileceğiniz meslek yoksa MESEM'e geçmek en mantıklısı.

Hocam daha önce sanayiye gidip çalıştınız mı hiç? Hayatınızı etkileyecek bir kararı böyle çabuk vermeyin derim. Sanayide çalışmak hafif değil. Ben 1 ay çalıştım ama her gün giderken sövüyordum, iş yerinde sövüyordum, dönerken sövüyordum. Sabah 8 de gidip gece 11 de çıktığım oldu. Bu yoğunluğa katlanabilecekseniz güzel para var.

Hocam 1 ay çalıştım zordu ama yanlış anlamayın ama baba ve amca ile yaz sıcağında fırında çalışmak daha zordu.

Hocam sırf ailenize yük oluyormuş gibi hisediyorsunuz. Ama ani karar vermeyin bence. Çünkü hayatınızı kökten değiştirecek. Eğer ben işe erkenden atılıp para kazancam diyorsanız dediğiniz gibi MESEM'e geçmenizde fayda var. Derslerde başarısız ve ileride gidebileceğiniz meslek yoksa MESEM'e geçmek en mantıklısı.

Boşuna okula gidiyormuş gibi hissediyorum ve +0 la eve dönüyorum hep ondan dolayı öyle dedim.

Hocam 1 ay çalıştım zordu ama yanlış anlamayın ama baba ve amca ile yaz sıcağında fırında çalışmak daha zordu.
Hocam ben bu Ramazan ayında, oruçlu şekilde sıcakta fırında çalıştım. Fırında gene işiniz temiz, saatleriniz sanayiye göre çok daha rahat. Genel olarak her açıdan sanayiye göre çok daha rahat. Ama bilmiyorum herkesin eğilimi farklıdır. Belki sanayi size daha rahat gelmiştir. Lakin şunu unutmayın, hayatınız boyunca yeri gelecek eve girmeden kıyafetlerinizi çıkartıp direkt duşa koşacaksınız, yeri gelecek haftada 1 boş gününüz olmayacak.

Hocam ben bu ramazan ayında, oruçlu şekilde sıcakta fırında çalıştım. Fırında gene işiniz temiz, saatleriniz sanayiye göre çok daha rahat. Genel olarak her açıdan sanayiye göre çok daha rahat. Ama bilmiyorum herkesin eğilimi farklıdır. Belki sanayi size daha rahat gelmiştir. Lakin şunu unutmayın, hayatınız boyunca yeri gelecek eve girmeden kıyafetlerinizi çıkartıp direkt duşa koşacaksınız, yeri gelecek haftada 1 boş gününüz olmayacak.

Yaz ayım böyleydi hocam Diyarbakır da yaşadığım için o sıcak biraz katlanıyor ve kuru sıcak nem vs çok az kış için söyleyebilecek lafım yok ama.

Okula gitmektense işe gitmek daha zevkli okulda yorgun ve halsizim hep.

Yalnız bunu iyi düşünmelisiniz, okulu bir kere bırakıp işe başladınız mı o iş sizin hayatınız olacak 2 3 gün gidip para kazanıp döndüğünüz bir yer değil. Gerçekten devam edebileceğini düşünüyorsan, ailenle açık açık son kez konuş ve fikirlerini al derim.

Yalnız bunu iyi düşünmelisiniz, okulu bir kere bırakıp işe başladınız mı o iş sizin hayatınız olacak 2 3 gün gidip para kazanıp döndüğünüz bir yer değil. Gerçekten devam edebileceğini düşünüyorsan, ailenle açık açık son kez konuş ve fikirlerini al derim.

Hocam biliyorum ve farkındayım fakat sınıfta kalacağım %100 çünkü ders çalismak istemiyorum hiçbir şekilde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı