- Makaleler
- 1
Merhaba, biraz dertleşmek istiyorum. 12. sınıfa yeni geçtim ve özel bir lisedeyim. Babam dershane sahibi ve sürekli olarak "ne zaman çalışmaya başlayacaksın?" diye baskı yapıyor. Ancak benim derslere kafam hiç basmıyor; hem TYT hem de AYT konularında bilgim çok az. Çoğu kez özel ders aldım ama yine de dersleri yapamıyorum. Sürekli olarak düşünüyorum: "çalışıp zoru başarıp bilgisayar mühendisi olup masabaşında 100k maaş almak yerine, okulu bırakıp sanayiye ve ticarete atılmak daha cazip geliyor." her saniye bunları düşünmekten bıktım. Ne yapmalıyım sizce? Bu konuda fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Öncelikle ortalama zekada herkes başarılı olabilir, öyle böyle okuyabilir. Anlamamanızın sebebini hiç kendinize sordunuz mu? İkincisi, okumak = para kazanmak değil. Amaç para kazanmaksa okumamak lazım hatta. Tabii çok büyük miktar kazanıyor dediğin meslekler genelde fakat o kadar uğraşacağına kendi işini iyi yapıp büyütüp (ki bu şansa bağlı) o şekilde çok daha zengin olabilirsiniz.
Biliyorum bu konuya şahsi fikrimi katmamam gerekiyor fakat, işini para için yapanlardan da çok bir şey beklemem o isindeki performansı konusunda. Demek istediğim gerçekten tutku ile yapan ve para ile yapan arasında çok fark var.