Fen liselerinin avantajları nelerdir?

Swordyyx

Decapat
Katılım
26 Mart 2022
Mesajlar
259
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba. Ben bir Anadolu lisesinde okuyorum fakat çalışıp fene gitmediğim için çok pişmanım. Arkadaşlarımda sağ olsun bana fen lisesi güzellemesi yapıp duruyorlar ve yarama tuz basıyorlar. Bunların Anadolu liselerinden farkı nedir?
 
Sadece adının fen lisesi olması, başka bir farkı yok. Okuduğunuz lisenin adamakıllı önemi yok Galatasaray lisesi vb. gibi liselerde okumadığınız sürece.
 
Eskiden hoca kalitesi vardı. Hocalar sınavla alınıyordu. Sonra o sistem kalktı. Kaliteli ve köklü hocalar başka okullara gönderilip yerine yıllarca dershanede çalışıp atanmış hocalar geldi. Sonra da hiçbir özelliği kalmadı demek isterdim ama hala proje bazında destekleri daha iyi denebilir. Bir de rekabet çok, o da bazıları için itici güç oluyor. Onun haricinde kaliteli bir Anadolu lisesi kalitesiz bir fen lisesini ezer geçer.
 
Bende çalişmadan girip birkaç puanla fen lisesi kaybetmiştim ama gram üzülmedim çünkü fene gitmeyi hak etmiyordum sana diyebileceğim şey üzülme çünkü fen lisesi için düzenli çalışma lazım onların tek amacı ders çalışmak bu yaşlar bir daha gelmez keyfine bak reis.
 
Daha ağır ve gereksiz ders görülüyor o liselerde. Ayrıca fen lisesi konuları var her derste. Gittiğiniz lise iyiyse takmayın, liseye değil size bağlı başarınız.
Yani öyle hocam. Ama aklımı sürekli şu düşünce kurcalıyor, okuduğum anadolunun daha düşük puanına bir fen lisesi var. Sizce geçsem nasıl olur? Örneğin puanım 450 ama fenin puanı 430 civarı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı