15 yaşında bir genç olarak evden nasıl para kazanabilirim?

İyi ingilicen varsa yabancı sitelerden işler çıkıyor, Amazon'dan ticaret yapabilirsin vs.

Ya hocam çocuk 15 yaşında? Ne Amazon'u o iş öyle İngilizcem var yapılır işi değil bir sürü uğraşı var bilgi istiyor her şeyi geç gidip kendine bir satış hesabı bile açamaz şu anda Amazon'da.

Ya hocam çocuk 15 yaşında? Ne Amazon'u o iş öyle İngilizcem var yapılır işi değil bir sürü uğraşı var bilgi istiyor her şeyi geç gidip kendine bir satış hesabı bile açamaz şu anda Amazon'da.

Dropshiping yapacaksın Amazon'da ya da normal ürün satışı Türkiye içinde yani, Türkiye içinde vergi mükellefi olman lazım kaldı ki bu yaşta yapamaz bu birincisi. İkinicisi ise dropshiping için hesap açarken bile binbir türlü şey istiyorlar 18 yaş altı yapmak imkansız o işi 18'den büyük olsan bile ürün eklemesi Buybox'ı yazılımı bir sürü şeyi var bir sürü ayrıntısı ödemesi yatırımı var sadece yazılıma aylık ödeyeceği para bile bu çocuğun 3 aylık harçlığıdır kafasını bulandırmayın insanların bilmeden...
iyi ingilicen varsa yabancı sitelerden işler çıkıyor, amazondan ticaret yapabilirsin vs.

Ailenin hesabı falan olursa freelancer sitelerinden Photoshop işlemleri yapabilirsin en fazla dostum kendi adına orada bile hesap açamazsın kaldı ki freelancer iş bile kazanç sağlamak için nereden baksan 1.5-2 sene vakit alıyor tecrübe anlamında iş alma anlamında, o zamana kadar gidip bir yerde çalışırsın fiilen zaten bu iş de boş o yüzden ama illa bir şey yapmak istiyorsan en fazla bunu yapabilirsin.
 
Son düzenleme:
Evet, gayet açık: 15 yaşında bir genç olarak para kazanmak istiyorum, boyum fazla olmadığı için kafelere de giremiyorum. Herhangi tavsiyesi olan var mı?

Evden para kazanmak pek mümkün değil elinde bir meslek olmadan artık. Çok mantıklı seçenekler yok yani para kazandım dedirtecek paralar kazanman zor. İnternetten bir şeyler alıp fiziksel ortamda satabilirsin. Örneğin çok sağlam bir indirimde popüler bir ürünü alıp okulda vs. satabilirsin ben bu şekilde lise de sigara paramı çıkarıyordum.
 

Zamanında okumayan insanlar sanayi işine girip amelelik, çıraklık gibi işler yaptılar daha sonrasında 80'li yıllardan itibaren özellikle yakın geçmişimizde araçların hızla gelişmesinden dolayı araç sanayisi sektörü hızla ilerledi, bu sektörün içerisinde olan işsiz kişiler tecrübelerinden dolayı bu işin ustaları oldu ve iyi paralar kazandı. O günden sonra da insanlar okumak boşa diye konuşmaya başladı, bu görüşü savunan kişilere okumayıp ne iş yapabilirim diye sorarsanız %99 size sanayiye gir veya bir yere çırak olarak gir iş öğren diyecektir. Fakat günümüz için bu çok sağlıklı bir şey değil bence, kaldı ki böyle öneriler bir insanın bütün hayatını etkileyebilir. Okumayıp şu an sanayiye girip motor ustası olayım da aylık 150.000 TL kazanayım gibi hayal kurup çırak olan gençler 15 sene sonra hayatının merkezine geldiğinde değişecek araç sistemlerinden dolayı (elektrikli araçlara komple geçme durumu) gibi durumlardan dolayı işsiz kalacak veya eskiye göre çok daha düşük kazançlar elde edecek bu yüzden okumak iş için şart her zaman. Sağda solda okumayan ticaret yapmış ve yapmaya devam eden, altına lüks araç çekmiş insanlara da özenmeyin onların öyle ya da böyle bir geçmişi veya maddi yatırımı var bende ticaret yapacam diyerek işin içine giren insanların çoğu battı bunu da eklemiş olayım. Lise çağındaki insanları bu şekilde başlıklar açarak insanların kafalarını bulandırmaya gerek yok. Yani evet, Okumak zorunda.
 
İnternet üzerinden para kazanan insanları bul onlara sor. Burada kaç kişi internetten para kazanıyor da düzgün cevap verebilsin? Sektörün içine gerçekten girip para kazanmaya başladığında bayağı bir şey öğreniyorsun. Kendini internet ile sınırlamana gerek de yok dışarıda da para kazanabilirsin. Senin yerinde olsam böyle bir forumda sormak yerine gidip gerçekten para kazananları bulup sormak olurdu. Herkes yardımcı olmak istemeyebilir. Ama belki doğru yola gitmeni sağlayacak bir tavsiye alırsın.

İnternet üzerinden para kazanmak aslında o kadar da zor değil ama işte kazanmak istediğin miktar önemli ve bir işi yapmak istiyorsan çok iyi araştırıp peşini bırakmaman lazım. Şu an bildiğim bazı platformlar var freelancerlik için yol gösterebilecek sana ama yazmayacağım biraz zorladığında araştırıp bulabilirsin.

Tavsiyemde paraya ihtiyacın varsa en kısa yoldan öğrenip gelir elde edebileceğini seç gelirin olursa diğerlerine geçersin. İyi bir bilgisayarın yoksa oyun yapayım ya da mobil uygulama geliştirmeni önermem. Özellikle mobil sektöre gireceksen iPhone + Mac sahibi olmalısın. Oyun sektörü içinde iyi bilgisayar bir şart. Ekstra olarak yazılım sektörüne gireceksen seni rahatsız etmeyecek rahatça çalışabileceğin bir ortamın yoksa işin zor.
 
Chat gptye kısa hikayeler yazdır bir sitede seslendir shorts yayınla izlenmeler artınca discord çəkiliş bilmemne bahanesiyle link paylas her yerde ama linki de çeşitli sitelerde tık başına para kazanabileceğin türden düzenle.
 
Chat GPT'ye kısa hikayeler yazdır bir sitede seslendir Shorts yayınla izlenmeler artınca Discord çəkiliş bilmemne bahanesiyle link paylas her yerde ama linki de çeşitli sitelerde tık başına para kazanabileceğin türden düzenle.

Ustam dediğin iş garanti değil. Zamanı çöp olur. Tık başına gelirde Türkiye'de bayağı düşük.

Zamanında okumayan insanlar sanayi işine girip amelelik, çıraklık gibi işler yaptılar daha sonrasında 80'li yıllardan itibaren özellikle yakın geçmişimizde araçların hızla gelişmesinden dolayı araç sanayisi sektörü hızla ilerledi, bu sektörün içerisinde olan işsiz kişiler tecrübelerinden dolayı bu işin ustaları oldu ve iyi paralar kazandı. O günden sonra da insanlar okumak boşa diye konuşmaya başladı, bu görüşü savunan kişilere okumayıp ne iş yapabilirim diye sorarsanız %99 size sanayiye gir veya bir yere çırak olarak gir iş öğren diyecektir. Fakat günümüz için bu çok sağlıklı bir şey değil bence, kaldı ki böyle öneriler bir insanın bütün hayatını etkileyebilir. Okumayıp şu an sanayiye girip motor ustası olayım da aylık 150.000 TL kazanayım gibi hayal kurup çırak olan gençler 15 sene sonra hayatının merkezine geldiğinde değişecek araç sistemlerinden dolayı (elektrikli araçlara komple geçme durumu) gibi durumlardan dolayı işsiz kalacak veya eskiye göre çok daha düşük kazançlar elde edecek bu yüzden okumak iş için şart her zaman. Sağda solda okumayan ticaret yapmış ve yapmaya devam eden, altına lüks araç çekmiş insanlara da özenmeyin onların öyle ya da böyle bir geçmişi veya maddi yatırımı var bende ticaret yapacağım diyerek işin içine giren insanların çoğu battı bunu da eklemiş olayım. Lise çağındaki insanları bu şekilde başlıklar açarak insanların kafalarını bulandırmaya gerek yok. Yani evet, Okumak zorunda.

Çok güzel yazmışsınız ustam çok yanlış düşüncelere girenler var. Gençlerin bazıları bayağı kötü yönlendiriliyor şu an.
 
Chat GPT'ye kısa hikayeler yazdır bir sitede seslendir Shorts yayınla izlenmeler artınca Discord çəkiliş bilmemne bahanesiyle link paylas her yerde ama linki de çeşitli sitelerde tık başına para kazanabileceğin türden düzenle.

Buna inanıyorsan vay haline ben bile inanmıyorum çünkü YouTube'nin algoritması öyle değil
 

Yeni konular

Geri
Yukarı