Hangi marka protein tozu alınmalı?

WolreaG

Hectopat
Katılım
1 Şubat 2022
Mesajlar
3.766
Makaleler
3
Çözümler
1
Yer
İzmir/Urla
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GT 730, 8 GB RAM, i5-4590
Cinsiyet
Erkek
Merhaba zararlı veya yararını biliyorum lazım fakkat ben evde vücut geliştirmeye başladım yarın 1. haftam dolacak ve her gün 2 saatimi spora ayırıyorum. Bunu hep yapacağım ve artık su içmek veya yemek yemek gibi normalleşecek. 58Kg'lik set alacağım yavaş yavaş gelişeceğim fakat protein almam lazım, lazımmış. Bunun için protein tozu gerekiyormuş fakat hangi marka almalıyım bilmiyorum çok marka var. Hem ekonomik hem proteini güzel olan yani zararı çok olmayan ve eğer mümkünse biraz da aromalı olursa sevinirim, meyvelerle yerken güzel bir aroma katsın istiyorum tabii ekonomik ürünler de var ise. Ve ne zaman kullanmam lazım aldığımı? Spordan önce mi sonra mı? Sabah veya akşam süt ile karıştırıp içilebilir mi bunlar? Nasıl uygulamalıyım? Sanırım yanlış kullanımda kilo yapıyormuş.
 
Bana kalırsa kırmızı et gibi doğal proteinler alınmalı çünkü protein tozunun fazlası böbreklere ciddi zarar veriyor.
Hocam her gün kırmızı et veya beyaz et yiyemeyiz ve öyle bir imkanım olsa bende doğal proteinimi almak isterim ama mecburen tüm dünyadaki insanlar gibi bunu kullanmak zorundayım.
 
Yumurta, kabak çekirdeği, bezelye, süt ürünleri, fındık, balık, mercimek de yüksek proteinlidir.
Hocam halısınız yumurta süt ürünleri ve mercimeği tüketiyorum bazen fakat protein gerekmez mi? Bu arada alayım çünkü özendim değil gerçekten lazım diyorlar günlük protein ihtiyacını karışıladığını diyorlar, yoksa tabi ekonomik bir ürün hep et yiyemem veya her hafta et yiyemem ekonomi bu kadar iyi olsaydı protein tozu önemli olmazdı.
 
Hocam halısınız yumurta süt ürünleri ve mercimeği tüketiyorum bazen fakat protein gerekmez mi? Bu arada alayım çünkü özendim değil gerçekten lazım diyorlar günlük protein ihtiyacını karışıladığını diyorlar, yoksa tabii ekonomik bir ürün hep et yiyemem veya her hafta et yiyemem ekonomi bu kadar iyi olsaydı protein tozu önemli olmazdı.

Dostum ekonomi iyi değil zaten et zorunlu değil ben sadece hem zararlı hem de fiyatı 1500 TL'ye kadar çıkan yapay proteine para vermenin mantıklı olmadığını düşünüyorum doğal şeylerle kas yaparsan hem yarın öbürgün çocuğun olacağı zaman zarar çekmezsin hem de daha sağlıklı olur çünkü bazı protein tozları protein vermek yerine hem öyle his ettirip hem de vücuda zarar verir bence doğal proteinler hakkında internette biraz daha araştırmalısın.
 
Hocam ben şunları buldum.

bu ve bu
Bütçem çok yok en fazla 600 verebilirim maalesef.

2'si de birbirinden çöp, bunu almaya çalışın;


(Bıgfuar20 koduyla 680 TL'ye düşüyor, 80 TL daha verebilirseniz en iyi seçenek, bu fiyata başka düzgün whey yok.)
 
2'si de birbirinden çöp, bunu almaya çalışın;


(Bıgfuar20 koduyla 680 TL'ye düşüyor, 80 TL daha verebilirseniz en iyi seçenek, bu fiyata başka düzgün whey yok.)
Sağlıklı değil mi, hocam?
 

Geri
Yukarı