Ryzen 1700 ve GTX 1070 Sistem Görüntü Gelmeme Sorunu

ACI-PANCAR

Hectopat
Katılım
29 Mart 2017
Mesajlar
92
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sistemim: Ryzen 1700, Asus prime x370 pro, Corsair 16GbVengeance Kırmızı DDR4 2400MHz CL14 Dual Kit RAM, Asus GTX 1070 OC ve Samsung 850 evo 250GB SSD ve seagate 1 TB hardisk PSU:Corsair Vs 550.

Daha önceki sistemim 2k'da oyunlarda 1070 ile dar boğaza girdiği için değiştirdim daha önceki işlemcim i5 4570 ile kuruluydu sadece işlemci RAM ve anakartı değiştirdim.

İşlemci pinlerinde eğilme yok. Bütün kablolar takılı, fanlar çalışıyor, ekran kartının ışıkları ve anakartın ışıkları yanıyor. Hardiskten ilk açılmada ses geliyor ancak görüntü alamıyorum. RAM'lerin yerlerlerini değiştirdim. Tek slot RAM taktım ve yine aynı sonuçla karşılaştım. Sonuç olarak elimden gelen herşeyi yaptım ama sorunu çözemedim.

Not: Asus prime x370 pro corsairin bu RAM'lerini destekliyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Cok sacma bir soru olacak belki ama hdmi baglantisi anakart uzerinden mi ekran karti uzerinden mi yapiyorsunuz. Bir de anakart kitapciginda ram soketleri hakkinda bilgiler oraya goz attiniz mi?
 
RAM modüllerini teker teker denediniz mı?

Evet denedim tek tek hepsine taktım.

Cok sacma bir soru olacak belki ama hdmi baglantisi anakart uzerinden mi ekran karti uzerinden mi yapiyorsunuz. Bir de anakart kitapciginda ram soketleri hakkinda bilgiler oraya goz attiniz mi?

Ryzen 7' lerde işelemci içinde gömülü grafik modülü yok,ekran kartı üzerinden bağlantı yapmaktayım. RAMlerle ilgili kısmı okudum ve her parçayı olması gerektiği gibi bağladım ama görüntü yok.
 
Yazacağım işlem bazen işe yarıyor bi dene derim. Yanlız bu işlemi yaparken elindeki elektriği bir metal sürterek at ve her parçayı söktüğünde tekrarla. Bilgisayarına bağlı tüm kabloları, RAM'leri, Ekran Kartını ve BIOS pilini sök power tuşuna 10-15 sn. kadar basılı tut ardından işlemciyi sök. Anakartına bağlı tüm kablolarıda sök. Anakartınıda sök, kasadan ayrılsın üzerinde enerji varsa eline aktarsın ardıntan tüm parçaları tekrar tak fakat ilk sadece bir tane RAM'i tak (kılavuzdaki gösterilen yere). Eğer statik enerji varsa anakartta yapıyor bunu. Birde PC'yi açtığında mouse ve klavyenin ışıkları ne tepki veriyor.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı