Arkadaşlar, Amazon japonya sitesinden klasik dürbün aldım, gece görüşlü olanların yasak olduğunu biliyorum bu yüzden bunda sorun çıkmaz birde amazon güvencesi vs. var diye giriştim ama, DHL emniyetten rapor çıkarmamı istedi, emniyette böyle birşeyle bizim alakamız yok diyip Ankara merkez müdürlüğüne ürünün faturasını türkçeye çevirtip başvurun dedi. En güzeli amazona almaktan vazgeçtim diyip geri mi gönderteyim yoksa bir yolu var mıdır ?

Not:
Ürün satıcısı: amazon
Gümrük ücreti vs tıpkı avrupa ve amerika amazonu gibi baştan hallediliyor.
 
Gümrük kotasının 30 euro'ya düşmesi bu durumu nasıl etkiliyor? 30 euro üstü siparişler direkt geri mi gönderiliyor yoksa kdv mi ödüyoruz?

İkinci olarak Amazon ve Amazon.de üzerinden sipariş vermenin nasıl farkları var? Ürün teslimat süreleri ortalama ne kadar oluyor ve bu iki site üzerinden fark ediyor mu? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?
 
Gümrük kotasının 30 euro'ya düşmesi bu durumu nasıl etkiliyor? 30 euro üstü siparişler direkt geri mi gönderiliyor yoksa kdv mi ödüyoruz?

İkinci olarak Amazon ve Amazon.de üzerinden sipariş vermenin nasıl farkları var? Ürün teslimat süreleri ortalama ne kadar oluyor ve bu iki site üzerinden fark ediyor mu? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?


30 euro limitinin olması bir problem teşkil etmiyor. Amazon sizden gerekli vergiyi kesiyor. Son ödeme ekranında ne kadar vergi verdiğinize dikkat edin.

Amazon.co.uk, amazon.com, amazon.de gibi sitelerde sipariş aşamalarında bir fark yok. Tahmin edeceğiniz gibi Almanya bize daha yakın, bu yüzden siparişler ortalama 7 gün içinde gelebiliyor, Amerika dan alınırsa bu süre uzayabiliyor. Genelde verdikleri süreden önce kargo elinize ulaşıyor.

Ürün alırken, Amazonun tüm sitelerinde fiyat kontrolü ve Türkiyeye gönderilip gönderilmediğini kontrol edin. Ülkeler arası kargo ücretlendirmesi, fiyat farkları ve para biriminden dolayı oluşan fiyat farkları mevcut. En azından İngiltere, Almanya ve Amerikayı kontrol etmekde fayda var.

Not: Ürünün Türkiye fiyatınıda kontrol etmeyi unutmayın.
 
Amazon de üzerinden bir kasa aldım bugün ups den aradılar ürün gümrükte kaldı diye herhangi bir vergi alınmıyacağını söyledi forumu doldurup bize göndermesi gerektiği söylendi ama belgede şöle bişi dikkatimi çekti 200tl gibi ücret yazıyor onu anlıyamadım birde bu belgeyi nasıl dolduracağım yardımcı olabilirmisiniz.
IMG_0929.JPG
IMG_0930.JPG
 
Amazon de üzerinden bir kasa aldım bugün ups den aradılar ürün gümrükte kaldı diye herhangi bir vergi alınmıyacağını söyledi forumu doldurup bize göndermesi gerektiği söylendi ama belgede şöle bişi dikkatimi çekti 200tl gibi ücret yazıyor onu anlıyamadım birde bu belgeyi nasıl dolduracağım yardımcı olabilirmisiniz.Eki Görüntüle 225103Eki Görüntüle 225105
Para gibi bir durum yok, alttaki belgeyi doldurup gönderin. Oradaki bildiğiniz bilgileri doldurup gönderin. Standart prosedür bu.
 
Arkadaşlar razer mamba siparişi vericem. Gümrük vergi sınırı en son 75 euro idi, şuan kaç? Getirtecegim ürün 60 dolar sınırı geçersem %18 kdv mi ödiycem? Yoksa gümrük vergileri farklı mıdır? Yardımcı olabilir misiniz.
 
Amazon.de'de gozuken fiyatlara vergisi, gumrugu felan her sey dahil. Yani ek bir ucret odemiyorsun veya gumrukle sunla bunla ugrasmiyorsun. Ayrica Amazon.de'nin kendi sattigi urunlerde 2 yil garanti var. Son olarak kargo bedava. Amazon.de dururken .com'dan alinmaz.
Not : Kargo UPS ile gelirse gumrukte vekaletname istiyorlar. O da parasiz zaten, sadece formu doldurup gonderiyorsun. Bir de sepetteki fiyata Almanya KDV'si dahil. Odeme ekraninda Almanya KDV'si cikarilip Turkiye KDV'si ekleniyor. Aldiginiz urune bagli olarak odeme ekraninda 15-20 Euro ya fazla ya da daha az odersiniz :).

Mesajimi duzenledim bir daha bakin.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı