Ön lisans KPSS'ye 5 ay kala neler yapılabilir?

Katılım
1 Mart 2023
Mesajlar
55
Yer
Manisa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba,

Belki biraz zaman vardır, belki de zamanım kalmamıştır. Bilemiyorum. Fakat forumdaki arkadaşlara bu konuyu danışmak istedim. Öncelikle biliyorsunuz ki ön lisans KPSS'ye 150 gün kaldı. Ve ben bu sınava çalışmak için yeterli zaman bulamadım. Dersler, staj ve bazı sosyal sorunlar derken ancak boş vaktim oldu. Kendimi geç kalmış gibi hissediyorum. Çalışmak için vakit var mı yok mu? Bu sorunun cevabını arıyorum.
Motivasyonumu buna göre şekillendireceğim. Gerekirse günde 8 -10saat belki de daha fazla ders çalışabilirim açıklarımı kapatmak için. Şöyle bir durum değerlendirmesi yapacak olursam:

-Paragrafta orta derece iyiyim diyebilirim. Dil bilgisine gelecek olursak temelim yok gibi hissediyorum fakat çalışmayla birçok konuyu anımsayabilirim.
-Matematiğim oldum olası berbattı. Temelim vasatın bir tık üstü diyebilirim. Bilmiyorum sıfırdan çalışsam mı yoksa başka alternatif seçeneklere mi baksam bu konuda çok emin değilim. Özellikle bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum.
-Tarih ve coğrafya temelimde kötü-orta denilebilecek seviyede. İyi bir çalışmayla belki açıklarımı kapatabilirim. Yine bu konuda tavsiyelerinize açığım.

Not: Bu konuyu gören arkadaşlar es geçmeyip benimle deneyimlerinizi, tavsiyelerinizi hangi yolları izlemem gerektiğini paylaşırsanız size minnettar kalırım. Sizin vereceğiniz bilgiler benim için altın değerindedir.
Vereceğiniz bilgiler için şimdiden çok teşekkür ederim.🙏🏻
 
Başkalarının cevabıyla bu işler yürümez yapabileceğini düşünüyorsan yarın başla 5 ay elinden geleni yap olursa sevinirsin.

Sizde haklısınız. Sonuçta lafla peynir gemisi yürümüyor, icraat lazım. Elimden geleni yapacağım. Sadece tecrübesi olan arkadaşların düşüncelerini öğrenmek istedim.

Konu anlatım videolarını kamp şeklinde hızlı hızlı izleyin ve soru çözmeye geçin. Yetişir.

Hocam YouTube için tavsiye ettiğiniz kamp tarzı videolar var mı? Özellikle benim için tarih, coğrafya ve matematik önemli.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır teşekkür ederim. Bir de sormak istediğim dersi dinlerken not tutmalı mıyım? Yoksa zaman kaybetmeden direk soru çözümlerine mi geçmeliyim? Sonuçta konuların yetişmesi benim için önemli.

Benim Hocam izlerseniz onların ders notları için kitapları satılıyor. Not almanıza gerek kalmaz.
 
Sizde haklısınız. Sonuçta lafla peynir gemisi yürümüyor, icraat lazım. Elimden geleni yapacağım. Sadece tecrübesi olan arkadaşların düşüncelerini öğrenmek istedim.

Hocam YouTube için tavsiye ettiğiniz kamp tarzı videolar var mı? Özellikle benim için tarih, coğrafya ve matematik önemli.

Mat için ilyas güneş/mehmet bilge
Türkçe öznur saat
Tarih aydın yüce
Coğrafya barış salt
Vatandaşlık emrah vahap/erdal kesekler bunları inceleyebilirsin. Lisans çalışıyorum 7 aydır bunlarla ilerledim.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı