İmam Hatip'ten Nakil Yaptırmak ya da Okulu Bırakmak

airboss

Hectopat
Katılım
12 Şubat 2017
Mesajlar
719
Makaleler
1
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Makine Mühendisi
Profil Kapağı
1522830363
Herkese merhaba. Adım Emre, 17 yaşındayım. Küçükken geçirmiş olduğum bir hastalık nedeni ile eğitim hayatıma 1 sene geç başladım. O yüzden şuan 10.sınıfa gidiyorum. İstemediğim bir okula zorla gitmek durumundayım şuan. TEOG'tan aldığım yerleştirme puanım 360. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında 4 belki de 5 kez nakil istedim ama çıkmadı. Bu senenin Temmuz ayına kadar daha nakil yapma şansım var. Ve siz değerli Technopat okurlarına sormak istediğim bir şey var. Bu yaz çalışacağım ve elime 4500-5000 TL para geçecek. Bu parayla elimde 2 seçenek var. Ve kararsızlığım da burada devreye giriyor. Bu para ile;

☆Temel liseye nakil yapabilirim,
☆Sizlerden de alacağım öneriler ile sağlam bir PC toplayabilirim.

Eğer olurda nakilimi aldırmaz isem eğitim hayatımı sonlandırmayı düşünüyorum. Evet demesi kadar kolay olmadığının gayet farkındayım [emoji20]. Bu nedenle bu seçenek daha ağır basıyor. Öte yandan da şuan elimde bir PC yok, onun hasreti ile yanıp tutuşuyorum.

Son olarak neden nakil yapmak istediğimi söyleyeyim: Şuan bir imamhatip lisesinde okuyorum. Mecburen okuyorum. Ve bu okulun zorladığı dersler yüzünden tüm ders ortalamamı efsane biçimde düşürüyor. Orta derece de bir başarıya sahip olmama rağmen ortalamam 52[emoji19] .

Evet yorumlarını bekliyorum. Lütfen empeti yaparak görüşlerinizi belirtiniz.
 
Sakın ha sakın okulu bırakma çalış çabala yazada hasretini çektiğin PC'yi alırsın. Bir şey için ne kadar çalışırsan kiymeti o kadar artar o kadar zevk alırsın.
 
Nakil işleminin para ile ne alakası var o kısmı anlamadım. Ücretsiz olarak nakil yapılmıyor muydu?
Evet ücretsiz fakat o devlet okulları için. Ben Temel Liseye nakil yapacağım. O yüzden para lazım.
O nakil ile para olayının ne alaka olduğunu ben de anlamadım. Soruna gelecek olursak, 5000 TL'ye sistem toplayacağına 2000 3000 TL'ye toplarsın. Geri kalanı da ne alakaysa diğer işin için yetebilir.
En ucuz okul 5000 TL maalesef.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı