Fen Lisesi mi, Anadolu Lisesi mi?

Magenta

Hectopat
Katılım
30 Nisan 2017
Mesajlar
21
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Abilerim, kardeşlerim öncelikle selamlar. Bu TEOG'dan yaklaşık olarak 484 puan aldım. Yakınlarım fen lisesine ben ise anadolu lisesine gitmek istiyorum. Puanım civarında fen lisesi olarak Yüksel İlhan Alanyalı, anadolu lisesi olarak da Köy Hizmetleri var. Fen lisesi istemememin sebebi orada çok sıkı çalışmak gerekiyormuş diye duymam. Açıkçası ben lise yıllarımızın en güzel yıllar olduğu ve o yıllarında güzel geçmesi gerektiğine inanıyorum. Fen Lisesi'ne gidersem ileri ki hayatımda iş bulmam daha kolay olur mu? Ne gibi artıları olur?
Cevaplarsanız çok sevinirim çünkü tercih dönemine az bir zaman kaldı.
 
Bence istediğine git çünkü fen lisesine gitsen çok çalışırsın, fazla ödev yaparsın ama iş bulman kolaylaşmaz yüksek lisans yada üniversite gibi yüksek yerlerde okuman gerek.
 
Artık Anadolu ve Fen Liselerinin iş bulmaya vs. bir katkısı yok. Lise hayatının güzel geçmesi senin elinde olan bir şey. Fen Lisesindeyim, güzel günlerim oldu. Eğlenceli bir ortam var, öcü gibi ders çalışmıyorlar sadece. Unutma ki lise yılların ne kadar eğlenceli, boş, salaş geçerse geçsin; sonunda seni YGS-LYS bekliyor olacak. Eğer fen lisesine gidersen ders temellerin de daha sağlam olur.
 
Dediğim gibi; fen liseleri öğrenci derecesi olarak, yazılı zorluğu olarak, öğretmen ilgisi olarak daha iyi hazırlar. Sormak istediğin bir şey olursa etiketleyebilirsin.
 
Kardeşim Yüksel İlhan Alanyalı Fen Lisesi'nde okuyorum. Ve çok memnunum. Bende bu civarlarda oturuyorum. Okulun eğitimi gayet iyi ama biraz derslerde zorluyorlar. Ve hayattan zevk alarak yaşıyoruz. Eğer hem ders hem eğlence istersen bu okulu tercih edebilirsin. Okulla ilgili herhangi bir sorun olursa bana sorabilirsin.
 
Kardeşim Yüksel İlhan Alanyalı Fen Lisesi'nde okuyorum. Ve çok memnunum. Bende bu civarlarda oturuyorum. Okulun eğitimi gayet iyi ama biraz derslerde zorluyorlar. Ve hayattan zevk alarak yaşıyoruz. Eğer hem ders hem eğlence istersen bu okulu tercih edebilirsin. Okulla ilgili herhangi bir sorun olursa bana sorabilirsin.[/QUÖ
Öncelikle merhaba. O liseden birini bulmak çok güzel oldu. Kaçıncı sınıftın acaba?
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı