Windowsu Linux'a çevirebilir miyim ?

Benim tavsiyem, öncelikle düşük kapasiteli eski tip harddisklerden 1 adet temin edip bunu sisteme takarak sadece linux kurarak önce bazı şeyleri görmelisin.
Windows'un linux'a çevrilmesi diye bir mantık biraz garip olmuş. Prensipte windows da olsa, linux ta olsa anladığı komut dizeleri verdır ve bunlar her işlem yapan işlemcilerin anladığı komutlardır. Bu komutlar linux tabanında ve windows tabanında da aynıdır. Yani bir işlemci hangi işletim sistemiyle çalıştırılıyorsa çalıştırılsın aynı komut dizeleriyle çalışır. Bu mantığı tam olarak anlamak için ASSEMBLER ve MAKİNA DİLİ öğrenmelisin. Assembler veya makina dili ile verilmiş komutlar direk işlemcilerle muhattap olmaktadır. Ancak bu komutların yazılış biçimlerini makina diline aktarılması esnasında farklı şekilde uygulanmaktadır. Bu yüzden kullanıcıya kolaylık açısından uygulama farkllığı vardır. İşte bu farklılık, windows, linux ya da Mac-OS şeklinde ortaya çıkmaktadır.

Hocam arkadaş uçakla Kıbrıs'a gidebilir miyim diye sormuş, sen tutmuş uçak motorlarının havayı içeri çekip yakıtla harmanlayarak dışarı püskürtmek vasıtasıyla ivme kazandığından bahsediyorsun :)

Kardeşim, bilgisayarına Ubuntu kurabilirsin. Bunu ister Windows'u komple silerek, istersen de Windows'un yanına kurabilirsin (içine demiyorum). Bilgisayar açılışta sorar. Ne açmak istiyorsun diye? Oradan Ubuntu'yu seçersin. İlk kurulumdan sonra Ubuntu aynı Windows gibi bütün sürücüleri yükler ve güncelleştirmeleri indirip kurar. Genelde %90 her şey sorunsuz çalışır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben başlığa göre yorum yaptığım için biraz detaylandırdım. Başlığa göre, elde bulunan windows işletim sistemini modifiye ederek linux'a çevrilmek istenildiği bile anlaşılıyor. Haliyle anlatım geniş spectrum dahilinde yapılmalıdır diye düşünmüştüm:)
 
Hatırlamıyorum hangi konu ama Recep kardeşimin açtığı bir konuda ben bunu gördüm denedim. İmzamdaki makineden bahsediyorum ve açılışta seçenek aktif oldu bana hangisi kullanmak istediğimi soruyordu. Bir süre kullandım esasında baya keyifli oluyordu ama makina antika olduğundan beyni sulanmadan vazgeçtim. İstersen benim kurduğum Ubuntuyu atarım sana memnun kaldım ben :)

- - - Güncellendi - - -

Ben başlığa göre yorum yaptığım için biraz detaylandırdım. Başlığa göre, elde bulunan windows işletim sistemini modifiye ederek linux'a çevrilmek istenildiği bile anlaşılıyor. Haliyle anlatım geniş spectrum dahilinde yapılmalıdır diye düşünmüştüm:)
Yamyama tatil yaradı yada Alanya (Yanlış olabilir bir konuda okudum öyle hatırladım yanlışsa kusura kalma) havası peki yaramadı :) Her şeyi geniş anlatımlı görüyor ve coşuyor kardeşim :) Eline sağlık güzel bilgi ama bu konuyu azcık aşmış :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ben size Windows'u modifiye etmek diye bir şey demedim, Windows işletim sistemine sahip olan bir bilgisayar'a Linux kurabilirmiyim dedim fakat üstüne değil komple Windows'u silerek.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar şimdi ben Virtualbox indirdim. Elimde Vista CD'si var kurulum yaptım. Şimdi ise Ubuntu yüklemek istiyorum fakat CD yok .iso kalıbında indirsem nasıl kurabilirim bu konuda internette bilgi bulamadım en azından Türkçe bilgi bulamadım :/
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Recep abi indirdiğim dosyanın uzantısı .dmg :( Power ISO ile aç dediler fakat açılmıyor. Bunu ne yolla açabilirim acaba Flash belleğe atsam sonra BIOS'tan açılışı Flash ile gör desem okur mu acaba ?
 
Peki bootable yapamıyomuyuz ? Yani Usb'ye çekip oradan okuması için :(

Edit : Yalnız .dmg den başka bulamadım ki. :(
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı