Tak diye C# ortaya koymak mantikli degil bence. Zaten hobi olarak yapacaksa Python en iyisi. Hem kolay hem de hemen hemen her alanda genis bir kutuphane destegi var. Bir onu yapar bir bunu yapar o sekilde ilerler.
Ortaokullu zamanlarimda Python kodlamaya basladim, liseyi Japonya'da yasadigim bolgedeki en iyi ozel muhendislik lisesinde yazilim sinifini bitirdim ve su anda da universitede yazilim muhendisligi okuyorum. Ve dediklerinize pek katilmiyorum acikcasi. Eger sen ben gibi bu yazilim mevzusunu ciddi bir is olarak istiyorsa o zaman evet, bu kadar derinlemesine ogrenmek zorunda. Ama arkadas daha cok hobi seviyesinde ilerlemek istiyor. Yani bizim gibi derinlemesine bilmesine gerek yok. Temel bilgiler ile basit basit kendi kendini tatmin edecek seviyede projeler yapabilir. Ustune zaten yaptikca bu konudaki bilgisi de bir o kadar derinlesecek.
Bana kalirsa Python baslasin ve ondan devam etsin. Diger diller gibi bilgi birikimi istemiyor, kutuphane destegi cok genis ve kodlamasi da diger dillere oranla oldukca basit. Temelini ogrenir ve basit basit projeler yapar gecirir, yeter ki kendisini tatmin edebilsin. Ben de halen daha sikildigimda, yapacak bir sey bulamadigimda gider Discord botu kodlamak gibi bos bos seylerle ugrasarak zaman geciririm. Bu tur seyler oyle zor seyler de degil. Sadece biraz mantik yurutup farkli acilardan bakabilmek yetiyor. Hem zaten su devirde kimsenin sifirdan kendi bileginin hakkiyla kod yazdigini da pek goremiyorum acikcasi. Surekli internetten kopyala-yapisitir yapip daha sonra onu kendi koduna entegre edip bitiriyor isi. Arkadas da oyle yapabilir diye dusunuyorum. Python temelini ogrenir, daha sonra proje yapmak isteyince internetten kodlari catallayip kendi koduna entegre eder bitirir.