Ölüm tramvası nasıl atlatılır?

Kanka kafaya pek takmaman gerekiyor. İlk öncelikle biraz da kaygı yaşıyorsundur büyük ihtimal biraz vakit geçir aktiviteler falan aklına gelmemesi için elinden geleni yap. Arkadaş ortamına gir. Kendini en rahat nerede hissediyorsan orada ol ne yapıyorsan rahatlıyorsan biraz onlara zaman ayır. Fazla bir şekilde ve duyduğum şeylerden biri ise ölüm korkusunda neler hissettiğini bir dostuna candaşına anlatamıyorsan veya seni dinlemiyorsa, dinlemek istemiyorsa bu konuda bir kağıt al veya bir sürü kağıt al içini o kağıda kağıtlara dök. Biraz daha iyi olacaksın iyi ol ve ölüm korkusunu atlatamamış kişilerden de uzak dur hep ölen kişileri anan kişilerden veya nefes egzersizlerini de deneyebilirsin. Bende de senin kadar olmasa da biraz ölüm korkusu olmuştu. Dedem ve anneannemden dolayı onları unutmaya yeri gelince aklıma gelmesini sağladım. Biraz uzak durdum ailemden birkaç gün eve gelmedim insan bir süre sonra unutuyor. Merak etme canını sıkma yaşımzıda genç ama yine de dikkatli olmak lazim. Bir psikolağa görünebilirisn istersen.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu tramva sizce geçici bir şey mi?
Evet. Tabii ki hoş bir şekilde hatırlamayacaksın bu zamanları ama bunun da hayatın bir parçası olduğunu ve bunu kabullenip sana bıraktığı izi minimuma indirgemeyi öğrenmen gerek. Kolay bir şey kesinlikle değil ama hep bu şekilde hissetmeyeceksin.
 
10 yaşımdayken arkadaşım 13 yaşımdayken en sevdiğim kuzenim vefat etti çocukluğumda bolca vakit geçirdiğim iki kişi öldü başlarda çok etkilenmiştim ama şuanda bu konu ile ilgili bir travmam yok tabii herkesin psikolojisi farklı ama geçicidir büyük ihtimal ile
Yani rüyalarıma dahi girmeye başladı. İnşallah geçicidir.
 
Yahu arkadaş konu sahibi nasıl kurtulurum diye soruyor sizler de yok komşumun başına geldi yok aynısı yaşandı diye iyice üzerine gidiyorsunuz bu nasıl iş?
Konuya gelecek olursak profil resmindeki sizseniz yaşınız küçük gibi duruyor üst üste yaşandığı için biraz bunalmışsınız. Gezip dolaşıp ölümü hiç düşünmemek sizin yararınıza olacaktır. Yine de bu şekilde baş edemeyeceğinizi düşünürsseniz psikolog yardımı iyi gelebilir.
 
Rüyana girmesi gayet normal bende de oluyordu ama geçiyor zaman geçtikçe

Babamın da durumu kötü. Konuşacak kimsesi kalmadı resmen. Herkesin yanına girdi.

Yahu arkadaş konu sahibi nasıl kurtulurum diye soruyor sizler de yok komşumun başına geldi yok aynısı yaşandı diye iyice üzerine gidiyorsunuz bu nasıl iş?
Konuya gelecek olursak profil resmindeki sizseniz yaşınız küçük gibi duruyor üst üste yaşandığı için biraz bunalmışsınız. Gezip dolaşıp ölümü hiç düşünmemek sizin yararınıza olacaktır. Yine de bu şekilde baş edemeyeceğinizi düşünürsseniz psikolog yardımı iyi gelebilir.

Profil fotoğraf 11 yaşımdaki halim.
Psikologu deneyeceğim ama hiçbir hobim vs. de yok. Okul da var, 7 de çıkıyorum anca tatillerde gezebilirim o da anca mahalle.
 
Ölümün acısı derindir tek başına değil birlik olarak dindirilir ancak hiç bir zaman tam manası ile bitmez. Aileniz ile geçirdiğiniz zamanı arttırmak faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Gelmekte olandan korkmak tabiidir ancak yakınlığı veya uzaklığı belirsiz olan bir durumu bu kadar kafaya takmak sadece psikolojik sorunlara yol açacaktır. İnancınız varsa ibadete yoksa faideli işlere yonelmenizi tavsiye ederim. Acınızı tam manası ile anlıyorum diyemem çünkü hiçbir ölümün acısı diğerine benzemez, Allah sabır versin. Başınız sağ olsun.
 
Ölümün acısı derindir tek başına değil birlik olarak dindirilir ancak hiçbir zaman tam manası ile bitmez. Aileniz ile geçirdiğiniz zamanı arttırmak faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Gelmekte olandan korkmak tabiidir ancak yakınlığı veya uzaklığı belirsiz olan bir durumu bu kadar kafaya takmak sadece psikolojik sorunlara yol açacaktır. İnancınız varsa ibadete yoksa faideli işlere yonelmenizi tavsiye ederim. Acınızı tam manası ile anlıyorum diyemem çünkü hiçbir ölümün acısı diğerine benzemez, Allah sabır versin. Başınız sağ olsun.

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.
Allah sizinde geçmişlerinize rahmet eylesin.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı