Lise Ortamı Nasıl?

189913

Kilopat
Katılım
2 Ekim 2015
Mesajlar
426
Makaleler
1
Çözümler
1
Bu sene liseye geçiyorum. Ama çok tedirginim nasıl ayak uyduracağım, nasıl arkadaş edineceğim hiç bir fikrim yok. Orta okulu 7.sınıftan sonra yalnız geçirdim sınıfım değiştiği için sonra asosyal oldum. Arkadaşlarımı çok kıskandım sürekli sevgilileri vardı ve bu yıl liseye geçmek üzereyim son sınıfım. Peki abilerim nasıl bir yer bu lise? Beni dışlarlar mı yalnız kalır mıyım? Genellikle kavgacıyımdır aynı şey lisede devam eder mi bilmiyorum.
Yakışıklı değilim. Çevremdekiler ama iyisin diyorlar ben pek inanmıyorum açıkçası. Bana tavsiyede bulunursanız sevinirim. Bu arada sesim çok çıkmıyor sesim duyulmuyor önceden böyle değildi. Ergenlik yüzünden mi bilmiyorum ama gerçekten çok huzursuz etmeye başladı. Sesim çok kısık bağıramıyorum. Önceden çıkarttığım hayvan seslerini bile şimdi çıkartamıyorum. Bu da beni depresyona sürüklüyor. :(
 
Sonra sosyal olmaya çalış. Liseye gitmeden çoğu şeyi bilmeye çalış yoksa ezikliyorlar. Lise zor bir ortam. Asla kendini ezdirme ve para isteyenlere verme. Sonradan çok uğraşırsın. Egolu olma. Senle konuşmaya gelen herkesle konuş. Kızlarla direk konuşma. Erkeklerle ilk gün hemen muhabbet kur. Whatsapp grubunu sen kurmaya çalış. Sonra herkes beni al diye yanına gelecek. Ama lise ortamı çok zor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kavgacılık konusunda bir şey diyemeyeceğim ama dışlanma yaşayacağını sanmıyorum. Galiba şu arka sıra tiplerindensin. Asla yalnız kalmazsın.

Sana birkaç öneri:
  1. Kız işine bulaşma. Seni sadece oyuncak olarak kullanırlar.
  2. Derslerini ciddiye al, lise ortaokul kadar kolay değil.
  3. Kendini üstün görme, orada herkes insan ve herkes eşit haklara sahip.
  4. Sesin için telafuz yeteneğini geliştirmelisin. Akşamları 30-45 dakika civarında sesli kitap oku. Sesli okumaya alışınca ağzına kalem alarak sesli oku. Bu sesini gürleştirir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kavgacıyım dedin, lisede bu huyuna dikkat et. Korkutmak gibi olmasın ama yaş ilerledikçe bazı insanlar daha da deliriyor. Allah korusun bir olay felan çıkar, hiç bulaşma. İllaki gideceğin sınıfta seninle aynı ya da benzer düşünce tarzına sahip öğrenciler olacaktır. Onlarla arkadaş olmaya çalış. Sevgili olayını felan dert etme, sen derslerine bak. Üniversiteye geçince düşünürsün.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kız işine niye bulaşmasın? Oyuncak gibi kullandıkları yok. Kendine sevgili bulmaya çalış. Öyle başıboş sanmasınlar.
Şahsen beni sarmıyor. Ayrıca zaman eritmekten başka bir şey gibi gelmiyor. Lisede genelde aşklar kısa sürer. Ayrıca sorun yaşarsan ona bakmaya bile utanır hale gelebilirsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arada okulun puanı düşükse sakın ezdirme 4 sene dayak yersin benden demesi. Ama yüksek puan ise sıkıntı yok.

En iyi doktor bu işi önceden yaşamış kişilerdir. Doktor kişisel hayatında ne kadar şey yaşamış olabilir ki?


Şahsen beni sarmıyor. Ayrıca zaman eritmekten başka bir şey gibi gelmiyor. Lisede genelde aşklar kısa sürer. Ayrıca sorun yaşarsan ona bakmaya bile utanır hale gelebilirsin.
Çok güzel kokuyorlar ve saçları da yumuşacık bayılıyorum. İnsan şefkat bekliyor biraz. Hep erkek olmuyor yani.
 
Fazla tedirgin olmana gerek yok açıkcası. İlk günler biraz zorlanacağını tahmin ediyorum. Aradan 2-3 hafta geçtikten sonra ısınırsın. Yakışıklı değilim konularına hiç girme, ilerde bunları yazdığın için güleceksin. Tatlı bir anı olarak kalacak belkide.
  • Lise ortamı lise türlerine göre değişir.
  • Asosyal olduğunu belirtmişsin lisede bunun geçersiz kalacağını düşünüyorum :)
  • Kız işine bulaş fakat fazla bağlanmamaya çalış
  • İlk sene önemlidir, benim zamanım en zor 9. sınıf idi hala öyle midir bilmiyorum.
  • Sakın ilk haftalarda kavga etmeye kalkışma. Öğretmenlerin "burası orta okul değil" sözlerini fazlasıyla duyacaksın.
  • Üst sınıflar sizleri "çömez" diye adlandırıcak. Tadını çıkartın çünkü gözler yeni gelenlerin üstünde olur her zaman :)
  • Her zaman ön planda olma, fakat arka planda da olma.
  • Üniversite bitirmiş biri olarak şunu söylemeliyim en çok özlediğim yıllarım lise yıllarım.
  • Kendine güven, ve lütfen sene sonunda burayı tekrar ziyaret et. Mesajları gülümseyerek okuduğunu itiraf etmeni bekliyorum :)
 
Gittiğin lise anadolu değil de, meslek ise 4 yıl sürecek kötü hayatının ilk senesine hoş geldin diyebilirim. Gerçi karakterine bağlı. Ben cıvık, çocuksu, serseri ortamlardan nefret ettiğim için asla sevmedim, ısınamadım. Sessiz, genelde ciddi ve kimseye zarar olmayan bir tipim. Sende belirttiğim ortam içindeysen veya onları seviyorsan, bu senin için sıkıntı teşkil etmez zaten. Ha eğer benim gibiysen, 4 yıl kurtulmak isteyeceğin hayatının ilk senesine yeniden hoş geldin.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı