Lise nasıl bir yer

Dostum içime kapanık birisi olarak bitirdim liseyi kekemeliğimle birlikte keşke diyorum ki bu kadar kasmasaymışım büyük ihtimalle ilk kez sınıfta konuştuğunda herkes sana dik dik bakacak ama emin ol kasmaya gerek yok sen ne kadar kekemeliğini gizlemeye çalışsanda farkında olacaklar zaten pek yapılabilecek bir şey yok sen sadece kekemeliğini iyice azaltmaya odaklan.

Çok sağ olun hocam benimle aynı hastalığı yaşayan birinin tavsiyesi vermesi benim için altın değerinde kekemeliğim şu anda normal şartlarda yakın arkadaşlarım ailemle konuşurken neredeyse hiç denecek kadar yok 3-4 cümlede bir bazen takılıyorum fakat ben çok kötü okullarda çok anlayışsız öğretmenler ile beraber okudum bu yüzden okuldan çok korkuyorum bu süreçte elimden geldiğince yabancıyla konuşuyorum takılma normale göre bir tık daha fazla oluyor tabii ama yapacak bir şey yok.

Arkadaşlar merhaba, bu yıl %50 bursla bir özel okula gideceğim. Önceden kekemeydim, bu yaz tedavi gördüm ve %60 oranında iyileştim. Çok fazla kekelemiyorum, sadece çok heyecanlanmadığım sürece. Ama okul açılacak ve hiç tanımadığım insanlar olacak diye heyecandan korkuyorum, kekelerim diye. Önceden okuduğum insanlar ilkokuldan beri arkadaşımdı ve kekemeliğimi biliyorlardı, bu yüzden çok sıkıntı çıkmadı. Heyecanımı kontrol etmem lazım, bunun için ne yapmalıyım?

10. sinifim 1 senede biktim nerede kendini begenmis nerede en iyi dost olunucak kisi nerede sikintili kisiler bir arada karisik ortam. Bu arada seni boyle kabul etmeleri daha iyi olacaktir saklamaya calisma bence.

Adına çok sevindim :)
Lise hakkında konuşursam bu sene 12. sınıfa geçen bir bıkmış insan olarak lise berbat bir yer. Ördek ağızlı “pick me” dediğimiz kızları ve derslerde uyuyarak enerji toplayıp uyandığında ise ayısal bir kükreyişle insanları zorbalayan kişilerle tanışacaksın.
Tabii bu insanları umursamamak falan da senin elinde. Büyüme hormonu eksikliğine sahip biri olarak 9 ve 10. sınıfta çok zorbalandım.

He etrafında sigara veya puff içip “dertten içiyoruz ya kankkss” diyen 9. sınıfları görürsen de bunlar seviye 1 çırak, final Boss'lar 10-11'de geliyor.

Yok be hocam berbat değil. Nasıl yaşamak istediğine bağlı. O seviye1 çırakları kafana takar ve lisenin onlardan ibaret olduğunu düşünür, veya onlar yüzünden moral bozarsan çekilmez bir hale gelir.
Ancak güzel geçirmeye çalışmak, iyi arkadaşlıklar kurup iyi vakit geçirmek lazım. Kendini kimseden nefret etmeye zorlamamalı insan. Yoksa gitti her yerde illaki nefret edilesi birini bularak huzursuzluğu da yanında götürecek. Pozitif olunduğu sürece süreç de pozitif geçiyor benim hayattan öğrendiğim.

Şöyle konular gördükçe öyle bir ağlayasım geliyor ki öyle bir duygulanıyorum ki.. Keşke 9. sınıftan tekrar başlasam keşke o sıralara tekrar otursam ve keşke o Allah'ın belası pandemi dönemi olmasa.. Dostum lise yılların çok güzel olacaktır lütfen içine kapanık birisi olma bir sürü dost edin, hocalarınla aranı iyi tut ve çok kasmadan dersini çalış. Bu 4 dediğim lisenin iyi geçmesi için yeterli olacak.

Bu gideceğiniz okula göre değişmektedir hocam. Yani illa ki sıkıntılı tipler olacaktır. Ben 9.sınıfa geçtiğimde şöyle bir taktik uyguladım biri sizi zorbalamaya çalışırken sesinizi çıkarmazsanız bir süre sonra çıldırıyorlar size bulaşmaktan vazgeçiyorlar.

Çok sağ olun hocam benimle aynı hastalığı yaşayan birinin tavsiyesi vermesi benim için altın değerinde kekemeliğim şu anda normal şartlarda yakın arkadaşlarım ailemle konuşurken neredeyse hiç denecek kadar yok 3-4 cümlede bir bazen takılıyorum fakat ben çok kötü okullarda çok anlayışsız öğretmenler ile beraber okudum bu yüzden okuldan çok korkuyorum bu süreçte elimden geldiğince yabancıyla konuşuyorum takılma normale göre bir tık daha fazla oluyor tabii ama yapacak bir şey yok.

Çok iyi hocam, bu yaşta çözmeye çalışmanız da çok güzel. Ancak benim yaptığım gibi sunuma kalkmamak veya parmak kaldırmamak gibi şeyleri yapmayın, kendinizi kısıtladığınızda bu korku daha çok büyüyor, baştan yenin ki ileride büyümesin.

Hocam ben hem kekeme hem pelteğim şu an 10. sınıfa geçtim. Lise başladığı zamanlar bayağı bir kekeliyordum ve lisenin başları olduğu için ayrı bir kekekem artmıştı hatta yoklama alırken burada diyemediğim için urda diyordum. Her cümlemin yarısını kekeliyordum. Sınıfta birkaç kişi dışında bir sorun olmadı. İleriki zamanlardada kekemeliğim azalmaya başladı. Benim okulum sıkıntılı bir okul olduğu halde pek sıkıntı yaşamadım. Kekemelik bir engel değildir, bir farkındalıktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı