Öyle bir şey yok. Güçlenmekten kastın ne, daha çok kilo kaldırmak falan mı? Öyleyse çok kilo az tekrar. 5x5 gibi programlara bak.Merhaba ben kas kazanmadan güçlenmek istiyorum. Bunun için çok set hafif kilo mu yoksa az set çok kilo mu kaldırmalıyım?
hurafeOnun için ağırlık kaldırarak değil vücut ağırlığıyla çalışman lazım calisthenics yani. Ama 0 kas kütlesi kazanmamak diye bir şey yok. Belli bir koruyabileceğin veya üstüne ekleyebileceğin kütlenin her türlü olması lazım. Calisthenicsin düz ağırlık kaldırmaktan farkı az bir bir kas kütlen varsa kütle ve güç ikisi de orantılı bir şekilde artıyor. Eğer hali hazırda bir kas kütlen varsa onu korurken güç kazanmanı sağlıyor. Ağırlık ise tam orantılı değil kullanılabilir güç yerine sana daha fazla kütle kazandırıyor. Olay bu kısaca.
Neyi hurafe hocam deneyip gördünüz mü?hurafe
Neyi hurafe hocam deneyip gördünüz mü?
2 sporuda yaptım haklı oldugunuz kısımlar var fakat güçlenmek için calisthenics yapmanız lazım gibi kesin bir ifade yanlış olur kişinin hedefi (güçlenmek) ise ağırlık antrenmanları çok daha efektif olur + agırlık antrenmanlarıyla da dogru bir program ile vücudunuz gayet eşit gelişebilir son olarak agırlık güç yerine kütle kazandıryor demişssiniz bu da yanlış düşük tekrarlı yüksek agırlıklı hareketler hipertrofi yerine güçlendirir.
Ağırlık güç kazandırmaz yerine kütle kazandırır demek istemedim kullanışlı güç yerine daha fazla kütle + saf güç kazandırır demek istedim. OP'nin güçten kastı bir şeyleri ittirip çekmek gibi saf güç ise evet ağırlıklar onu kazandırır. Tam açık olmadığı saf güç de kastetmiş olabilir o zaman siz haklısınız dediğinizi yapması lazım. Ama ben anladığım kadarıyla daha atletik bir fizik istediğini düşündüğüm için calisthenics önerdim. İlk mesajım biraz yanlış anlaşılmış.2 sporuda yaptım haklı oldugunuz kısımlar var fakat güçlenmek için calisthenics yapmanız lazım gibi kesin bir ifade yanlış olur kişinin hedefi (güçlenmek) ise ağırlık antrenmanları çok daha efektif olur + agırlık antrenmanlarıyla da dogru bir program ile vücudunuz gayet eşit gelişebilir son olarak agırlık güç yerine kütle kazandıryor demişssiniz bu da yanlış düşük tekrarlı yüksek agırlıklı hareketler hipertrofi yerine güçlendirir.
Sonuç olarak daha atletik esnek kullanışlı bir fizik hedefleniyorsa calisthenics saf güç hedefleniyorsa powerlifting antrenmanları en iyi tercih olur.
Kas kütlesi kazanmadan güçlenemezsin, sadece belli başlı egzersizleri sık yaparsan sinir sistemin buna adapte olur ve egzersiz formunda iyileşeceğinden bu egzersizlerde daha fazla kaldırabilirsin. Bunun içinde genellikle 3-6 gibi düşük tekrarlar uygun olur.Merhaba ben kas kazanmadan güçlenmek istiyorum. Bunun için çok set hafif kilo mu yoksa az set çok kilo mu kaldırmalıyım?
Kas kütlesi kazanmadan güçlenemezsin, sadece belli başlı egzersizleri sık yaparsan sinir sistemin buna adapte olur ve egzersiz formunda iyileşeceğinden bu egzersizlerde daha fazla kaldırabilirsin. Bunun içinde genellikle 3-6 gibi düşük tekrarlar uygun olur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.