3.000 TL'ye VDSL Modem Önerisi

O zaman evin her noktasına güçlü Wi-Fi sinyalleri dağıtabilir mi? Eğer olursa TP-Link tDW9970V3'ü ana modem yapıp AX23'ü de router olarak görevlendirebilir miyim?

Odan evin tam ortasında yani evet cihaz her yerden çeker ama router olarak Xiaomi AX3000t yi al diğeri gereksiz pahalı özellik olarak da Xiaomi AX3000t nin gerisinde.

Bu arada o modemi iade et ve 2.el temiz bir cihaz al iade etmezsen faturada fena geçiriyorlar.
 
Odan evin tam ortasında yani evet cihaz her yerden çeker ama router olarak Xiaomi AX3000t yi al diğeri gereksiz pahalı özellik olarak da Xiaomi AX3000t nin gerisinde.

Bu arada o modemi iade et ve 2.el temiz bir cihaz al iade etmezsen faturada fena geçiriyorlar.
Yok şuanda kullandığım başka modem, şuanda kullandığımı iade edeceğim. TP Link elimde olan başka bir modem. Bir sorum daha var. Ben şuan elimde olan tp link modemden ne dns ayarı yapabiliyorum ne buffer bloat yapabiliyorum. O sorunu nasıl halledeceğim? Xiaomi AX3000t'den yapıp bilgisayara ethernetle Xiaomi router ı mı bağlayacağım?
 
Yok şu anda kullandığım başka modem, şu anda kullandığımı iade edeceğim. TP-Link elimde olan başka bir modem. Bir sorum daha var. Ben şu an elimde olan TP-Link modemden ne DNS ayarı yapabiliyorum ne buffer bloat yapabiliyorum. O sorunu nasıl halledeceğim? Xiaomi AX3000T'den yapıp bilgisayara Ethernet'le Xiaomi router ı mı bağlayacağım?

DNS vb ayarları yapamamanın sebebi Türk Telekom'un kısıtlama getirmiş olması son sorduğun soruyu anlamadım.
 
DNS vb ayarları yapamamanın sebebi Türk Telekom'un kısıtlama getirmiş olması son sorduğun soruyu anlamadım.
Direkt modemden kaynaklı denmişti bana. Son sorum şu. Şimdi TP Link olan modemden DNS değişikliği ve BufferBloat yapamıyorum. Yeni alacağım Xiaomi Router'da bu ayarları yapıp sonra Router'ı bilgisayar a ethernet yoluyla bağlayabiliyor muyum? Eğer TP Link modemi bilgisayarıma bağlarsam Router'ın hiç bir anlamı kalmıyor. Sadece daha iyi wifi sinyali elde ediyorum.
 
Direkt modemden kaynaklı denmişti bana. Son sorum şu. Şimdi TP-Link olan modemden DNS değişikliği ve Bufferbloat yapamıyorum. Yeni alacağım Xiaomi Router'da bu ayarları yapıp sonra Router'ı bilgisayar a Ethernet yoluyla bağlayabiliyor muyum? Eğer TP-Link modemi bilgisayarıma bağlarsam Router'ın hiçbir anlamı kalmıyor. Sadece daha iyi Wi-Fi sinyali elde ediyorum.

Eğer @NYTMARE hocamın dediği gibi Client modunda çalıştırırsan Xiaomi router hem DNS değiştirebilir hem buffer bloat ayarlayabilirim ister Wi-Fi ile bağlanırsın ister Ethernet.
 
Yok şu anda kullandığım başka modem, şu anda kullandığımı iade edeceğim. TP-Link elimde olan başka bir modem. Bir sorum daha var. Ben şu an elimde olan TP-Link modemden ne DNS ayarı yapabiliyorum ne buffer bloat yapabiliyorum. O sorunu nasıl halledeceğim? Xiaomi AX3000T'den yapıp bilgisayara Ethernet'le Xiaomi router ı mı bağlayacağım?

Aynen öyle yapacaksın router senin modemin olmuş olacak DNS ve Bufferbloat ayarını router üzerinden yapacaksın.
 
@NYTMARE @Rtx 4090 FE tamamdır ikinize de ilginiz ve yardımınız için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yapacağım. Eğer router ayarlamada bir sıkıntı yaşarsam tekrar rahatsız ederim :D

Ben buraya talimatları atarım birazdan bu arada router ile hangi modemi kullanacaksın onunda köprü modu var mı bakayım.
 
Modem: TP Link TDW9970v3
Router: Xiaomi AX3000t
Cihazı satın alığında kurulumunu yap ama otomatik güncellemeyi açma ve elle bu cihaz güncellemesini yap gerisini xmir patcher indirip talimatları takip et.
Router güncelleme dosyası
Xmir Patcher
Factory ve sysupgrade doayalarını buradan indir ve factory dosyasını ZIP'den çıkarttığın xmir patcher dosyasının içindeki Firmware klasörüne at.
Dosyalar
Routerı güç kablosunun yanında bulunan WAN portundan PC'ye bağla ve xmir patcheri doayasındaki start. Sh programını aç ve sırasıyla 2 ve 7 işlemlerini yap ve OpenWrt kurulacak.
Sonrasında WAN portundan Ethernet kablosunu çıkart ve lan portundan birine tak sonra 192.168.1.1 adresine gir ve System kısmından flash Firmware kısmına gir ve en altta bulunan Flash New Firmware image yerinden sysupgrade dosyasını kur cihaz yüklemeyi bitirdiğinde network kısmından interface kısmına gir br lan olan portu edit kısmına bas ve IPv4 address yazan yerdeki 192.168.1.1 kısmını 192.168.2.1 yap ve save yap sonra da o sayfanın altından save and apply kısmından işlemi tamamla artık 192.168.2.1 ile router arayüzüne giriş yapabilirsin.
Wi-Fi ilk kurulumda kapalı olarak geliyor network oradan Wireless kısmına gir yanında SSID yazan 2 Wi-Fi ağı göreceksin ilkine gir edit kısmına tıkla Wi-Fi ağı 11 ya da 13 civarına gelen 2.4 GHz ağı oluyor band genişliğini 40 MHz yap sonra da Wi-Fi ülkeni Panama olarak ayarla sonra biraz aşağıya in Wireless Security kısmına gel encryption kısmından wpa2/wpa3 mixed olanını seç key kısmına da Wi-Fi şifreni yazacaksın save deyip kaydedeceksin sonra diğer SSID yazan ağa da gel band genişliği ayarına gir oradan 160 MHz olanını seç onunda ülke ayarını panama yap ve aynı encryption ayarını yapıp şifreni gir save deyip kaydet en son Wi-Fi ayarlarının yanında enable yazar ona tıkla ve Wi-Fi dağıtımını aç ve en altta in save and apply kısmına tıkla ayarlar kaydolup Wi-Fi aktif hale gelsin.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı