Enes Batur Hakkındaki Görüşleriniz

Kimsenin aklına gelmeyecek zamanlarda, kendisi de farkında olmadan güzel bir yatırım yapmış Youtube kanalı açarak. Zamanla bir gelir kapısı olduğunu fark ettiğinde her şey yeni başlıyordu onun için.

Yaşı itibariyle olgunluk oturmadı henüz üzerine, ben de çok olgun kişilikli bir insan değilim açıkçası.
Benim de içerimdeki o çocuksu ruh halen daha devam ediyor. Ama böyle laçka da değilim.

Ben yalnızca parayı bulup havaya giren insan tiplemelerinden nefret ediyorum. Bakın bu arabam, bakın bu evim. Çirkin davranışlar yani. Yoksa ettiği küfürlere de bir eleştirim yok.

Yalnızca para karşısında bu kadar çabuk kişiliğinizi belli etmesin isterdim. Orkun Işıtmak falan izliyorum arada, en azından topluma hizmet eden sosyal projeleri var. İnsanları doğru birkaç yere yönlendiriyor veya bilinçlendiriyor. Enes Batur izleyeceğime Orkun Işıtmak izlerim, daha oldun daha kişilikli biri bana kalırsa.

İzleyicinin gelir düzeyi hesaba katılmadan yapılan her şeye karşıyım ben. TORUNLAR kanalını izliyorum ben sürekli. Çocuk karton topluyor, eskicilik yapıyor, bilet satıyor, su satıyor, araba ile gofret satıyor. Her işi yapıyor :)
Samimi buluyorum, sıcak kanlı buluyorum. En son bağış toplayıp bir adamın emekliliğini falan tamamladılar. Samimiyetsiz insanlardan gerçekten nefret ediyorum.

TORUNLAR
 
Videolarını çok ilgimi çekmediği sürece izlemesem de, (100’de 1’ini izlerim.) emeğini ve istikrarını takdir ediyorum. Bir gün ara vermeksizin video atıyor. Parayı buldum diye haftada bir videoda atabilirdi.
 
Enes Batur bence zeki bir insan, kitlesini nasıl kullanacağını çok iyi biliyor ve videolarını ona göre yapıyor. Ama kendisinin videolarını izlemem ve sevmem, kitlesinin çoğu annelerinin çocukları sussun diye eline tablet vermesiyle oluşmuş bir kitle.
 
Sırf rastgele bir videoyu açıp yorumlayarak, kameraya 10 saniye içinde en az 5 tane yakınlaştırma-uzaklaştırma efekti ekleyerek, kamera karşısında doğuştan engelli insanlar gibi dans ederek emek olacağını sanmıyorum. Ayrıca videolarının kalitesini, izleyicilerin zeka seviyesinden de anlayabilirsiniz. Şahsen hiç sevmem, sevenleri görünce de o kişiyi kendi içimde sorgularım.
 
Takipçisi değilim, videolarını ekstra bir şey olmadan izlemem ama ulaştığı maddiyatı ve popülariteyi takdir ediyorum. Herkes 6 milyon takipçiye ulaşamaz, günde milyonlarca kez izlenemez, 1000 salonda sinema filmi oynattıramaz hele ki bunları 19 yaşında yapacak insan sayısı kat be kat azdır. Ortada bir başarı var.
 
Sanal ortamda genellikle işsiz güçsüz kişiler takılır. Genellikle küçük yaştaki çocuklar için bu zaman fazladır. Onlar da tutup Technopat gibi bilgi içerikli kanalları değil de oyun kanalları, seviyesiz komik kanalları izlerler. Biz de inceleme ve bilgi içerikleri yerine MineCraft felan çeksek milyonlarca takipçimiz olur, üst düzey gelirimiz olur. Fakat bunun kime faydası olur dersek faydadan çok boş nesilin oluşumuna katkıda bizimde payımız olur.

Youtube keşke reklamları kaldırsa da bu tip kanallardan artık çoğalmasa. FaceCam satın alan kanal açıyor, nedeni de bu tip özentilikler.
 
Youtube'daki çocuk tayfasını arkasına alıp, içi tamamen boş, hiçbir geliştirici ya da doyurucu içeriği olmayan bol küfürlü ve saçmalıklarla dolu videolar yapan biri işte. Suç onda mı diye soracak olursanız suç Enes Batur'da değil. Asıl suç kendi çocuğuyla vakit geçirmek yerine kafasını dinlemek için çocuğun eline tableti ya da bilgisayarı verip ne yaparsan yap diye başından savan ailelerde.
 

Geri
Yukarı