Elindeki ürünü kendilerine göndermen gerekiyor. Gönderdikten sonra da kargo şubesinden ıslak imzalı gönderdiğine dair belge alman gerekli. Karşı ödemeli gönderebilirsin. Geri dönmesine karşı endişe etmene gerek olmaz, ihtiyacın olan şey gönderdiğine dair ispata dair kargodan alacağın belge. Eğer bu gönderiyi yapmazsan itirazlarını muhtelen diğer saçma uydurmalarla birlikte ürünü kendilerine göndermediğine dair de yapacaklardır ve kendilerini haklı olarak çıkarmaya çalışacaklar. Gönderi adresi olarak satın aldığın yerden verilen satış sözleşmesindeki satıcı adresini kullanabilirsin.
Bu gönderiyi yaptıktan sonra kararın tebliğinden 14 gün geçtiğinde adliyeden kararın icrasını yapabilirsin. Bu konuda itiraz yapmalarının hiçbir önemi yok, icraya itiraz olsa dahi devam edebilirsin. Bunu yaparken aldığın imzalı kargo belgesi + kimlik fotokopisi + kararın aslı (eğer adresine gelmediyse başvuru yaptığın THH adresinden aslının kopyasını alabilirsin) belgelerine ihtiyacın var. Ayrıca yaklaşık 1000 lira civarı önden EFT ile ödeme yapman gerekiyor, bu ödeme posta masrafları için kullanılıyor ancak paranın neredeyse hepsini icra/haciz sonuçlandığında geri alıyorsun. Ödemeye dair detayları adliyedeki icra dairesindeki memur sana iletecektir, genelde iban numaralarını icra dairesi kapısına asıyorlar.
Bu arada gerçekten haklı olduğuna dair ispatın varsa bu davranışları karşısında kendilerini ekstra üzmek istersen icraya avukat dahil edip güzel bir vekalet ücreti de alınabilir kendilerinden. Durumun yoksa adliye yardımı ile avukat talep edebilirsin