Çileden çıkmak üzereyim

holmeessese

Centipat
Katılım
12 Ekim 2024
Mesajlar
161
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sınıfımda beni sürekli rahatsız eden kişiler var 11. sınıfa gidiyorum okulum vasat bir okul meslek lisesi oluğundan dolayı insanlar 5IQ falan. Sınıfa her girişimde acaba kim benim üzerimden dalga muhabbet çevirecek diye giriyorum efendi biriyim sınıfta parmak kaldırıyorum hocaya bir şey diyorum "yok yav, öyle mi olmuş" diye dalga geçiyorlar bu kadar düzgün değil tabii ki de genelde küfürlü şekilde yapıyorlar. Hatta konuşmasam bile adım soyadım hakkında dalga geçiyorlar arkadan fısıldıyorlar hoca desen hiçbir şey yapmıyor WhatsApp grubuna bir şey yazıyorum hemen küfür ediyorlar yok seni şöyle yaparım böyle yaparım küfür ediyorlar aklınca dalga geçiyorlar. Artık sinirlerim çok zıplamaya başladı hayat kalitem bozuldu tatil bitimi pazar günleri gözüme bir damla uyku girmiyor stresten pazartesi gününü 48 saat uykusuz geçiriyorum.
Hep olmaya başladı kesin sebebi bu eminim artık. Kavga etsem beni devirebilecek kişiler değiller şahsen ben öyle düşünüyorum. Ama kavga etmeme engel olan şey sonuçları acaba disiplin vesaire olur mu, darp raporu alır mı? Biri aydınlatsın beni çok sıkıntıdayım zaten bunlar çakal gibi biri kavga ederken hepsi kaçışır varsa yoksa laftalar. Efendi olmak ne zaman beri güçsüzlük belirtisi arkadaş anlam veremiyorum bir de her şeyi kafaya taktığım için artık fiks okul bitene kadar bana musallat olacaklar eminim her şeyi denedim sustum daha fazla yaptılar küfür ettiler küfür ettim onlar sayıca çok olduğu için (neredeyse tüm sınıf) her şeyimle dalga geçiyorlar daha çok küfür ediyorlar. Güçle alakası yokta psikolojik olarak baskılandığımı hissettiğim için kavga başatamıyormuşum gibi geliyor.
 
Psikolojik bir destek alabilirsiniz. Okul yönetimine şikayet edebilirsin, onun dışında Açık Öğretime geçerek rahatlayabilirsin ama sosyal çevren azalacak. Açık öğretim hakkında çok fikrim yok, 11.sınıfta geçiliyor mu diye hiç bilmiyorum.
 
@holmeessese
Rehberlik servisine gidin, olayı anlatın. WhatsApp’taki tehdit mesajlarının görüntüsünü alın, kanıt olarak gösterin. Rehberlik servisi ilgilenir; en olmadı psikolog ya da psikiyatriye başvurup psikolojik şiddet raporu alın. Bu raporu yönetime kanıt olarak sunun.
 
@holmeessese
Rehberlik servisine gidin, olayı anlatın. WhatsApp’taki tehdit mesajlarının görüntüsünü alın, kanıt olarak gösterin. Rehberlik servisi ilgilenir; en olmadı psikolog ya da psikiyatriye başvurup psikolojik şiddet raporu alın. Bu raporu yönetime kanıt olarak sunun.
tehit ettikleri yok fakat sürekli küfür etmeleri ve bana insan dışı davranmaları çok koyuyor
onlarda beni tehdit edecek *** yok

Kavga çözüm değildir fakat ben artık çok sıkıldım ve geçen 10. sınıftayken bunlar bir hocayı çok kızdırmıştı hoca bunları müdüre söylemiş birkaç hafta boyunca bunlar rehberliğe gidip geldi bir de giderken dalga geçe geçe gidiyorlar anlayacağın hocalarda iş yok kendim çözmem lazım tavrımı ortaya koyarsam bir daha bulaşmayacak kişiler bunlar.
 
Son düzenleme:
korktu dicekler dalga geçicekler bu sefer onlar için daha kötü olucak genelde kendimi çok tutarım hep içime atarım normal insanlara göre 2-3 kat fazla bu durum ama patladığım zaman kendimden korkuyorum başıma iş almak istemiyorum sicilim bozulsun istemiyorum. yolun yarısındayken kesip atmak istiyorum ufak bir kavgadan kimseye zarar gelmez

Başka tavsiyesi olan ?
 
@holmeessese Hocam senin elin de armut toplamasın sana b.k gibi davrana sen de öyle davran. Küfür edene sen de küfür et :D Belki ses çıkarmıyorsunuz diye yükleniyorlar. Genelde öyle oluyor çünkü. Sürü psikolojisi var böyle tiplerde, 4-5 kişi birleşir sesi çıkmayana yüklenirler. Lüzumsuz tipler.

Türkiye'de medeniyetle çözülmüyor bazı şeyler. Size efendi olmayana siz niye olacaksınız ki?

Veya komple okul değiştirin imkanınız varsa.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı