Mining Çılgınlığı Ne Zaman Bitecek?

  • Konuyu başlatan Hydea
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 43
  • Görüntüleme 7B
Acaba elimizde madencilik için üretilecek GPU'lar için bir tarih ya da tahmin var mıdır?


Nvidia'nın kartlarını sadece oyun için kullanılmasını istemesi sadece bir satış stratejisi aklınca biz oyuncuları daha çok düşünüyoruz imajı vermeye çalışıyor. Her iki firmanın da işine yarıyor bu madencilerin kart alması, onlar için kartı alan kişinin madenci ve oyuncu olması fark etmiyor kart satılsın yeterli. Her iki firma da madenciler için kartlar çıkaracak zaten. Nvidia'nın kartlarını oyun için kullanmasını istemesinin nedeni madencilerin daha çok AMD kart tercihi yaptığı yüzündendir. Eğer Nvidia kartları daha çok madenciler tarafından alınsaydı kesinlikle Nvidia kartlarının oyun için kullanılmasını istiyor gibi bir açıklama yapmazdı.

Eğer böyle bir durum söz konusu olsaydı oyuncular için olacak yeni sürücülere ve benzeri yeniliklere bu kadar bütçe harcanmazdı diye düşünüyorum.


Gerçek bir F/P ürünü madenci GPU'su olmadığı sürece biteceğini düşünmüyorum. Çünkü öyle olmazsa oyuncu GPU'larını alıp hem oyun hem mining için kullanırlar.

Aslında bu da korkulacak bir şey fakat Nvidia cidden bu durum için bir adım atarsa bunu da çözebilir diye düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
Sonuç itibariyle bu kartları madenciler sadece almıyor oyuncularda alıyor elbette sürücü iyileştirmeleri olacak. Oyuncuları yüz üstü bırakamazlar zaten, sonuçta buradan da bir para akışı geliyor. Madencilerin kart almasından hiçbir şekilde iki firma da şikayetçi değil, onlar için kartı alan kişi fark etmez.
 
Fakat yine de oyuncu firmaları olan AMD ve Nvidia oyunculara satış yapmayı tercih edecektir diye düşünüyorum. Ne kadar kartların satışı artmış olsa bile madencilere bağlı kalmazlar çünkü madenciler daha iyi bir madencilik yolu keşfettiklerinde ona geçerler fakat oyuncuların çoğu markanın ismine ve tecrübesine bakar diye düşünüyorum.
 
Daha iyi bir madencilik yolu keşfettiler diyelim ne olacak, AMD ve Nvidia dışında ekran kartı üreten firma mı var? Onlar GPU'yu sadece üretir kim almış kim almamış pek önemli değil onlar için, yeter ki kartları satılsın.
 
Son düzenleme:
Aslında bu konuyu uzatmanın bir anlamı yok, umarım firmaların asıl tutumlarını yakında görürüz.
 
O değil de yazık günah ya, kim bilir boş yere ne kadar elektrik harcandı şu madenler yüzünden.:(
 
2151 yılında son bitcoin üretilince mining biticek artık tamamen borsaya dönücek :)
Tabi biz o zamanları göremiyeceğiz maalesef :(
 
Bence sorunuzun cevabı ENERJİ de gizli!

Mining yapılacak ekipman bir şekilde x bir firma tarafından geliştirilebilir ve sürülebilir, özellikle yükselen fiyatlar firmaların işine gelmektedir her ne kadar açıklamalar yapsalarda , mining haricinde GPU satın almak isteyenler için minimal çözümler üretiyorlar ancak enerji konusunda büyük problemler yaşanıyor ve yaşanmaya devam edecek çünkü bundan 2 ay önce 1 bitcoinin transferi yapıldığında hash probleminin çözülmesi için Amerikada bulunan dokuz evin günlük elektrik tüketimine denk bir enerji lazımken bu miktar şu anda oniki evin günlük tüketimine çıktı. Bununla beraber miningin yüksek tüketiminin küresel ısınmaya da etkisi son zamanlarda büyük tartışma konularına yol açmakta.

Sonuç olarak mining çılgınlığı eğer bitecek olursa sonunu enerji problemi getirecektir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı