Windows 10 KEY alırken dikkat!

Sensei Eyüp

Kilopat
Katılım
17 Nisan 2017
Mesajlar
1.522
Makaleler
1
Çözümler
2
Yer
Kastamonu/Bozkurt
10 gün önce ilk fotoğraftaki ürünü aldım ve etkinleştirme yaptım.

196A00E7-D6EE-4633-89A8-B47CFAB8991E.png


Daha sonra aynı ürüne baktığımda bir yorum dikkatimi çekti. Arkadaş yazısında “Retail adı altında MAK key” sattıklarını söylüyor ve akabinde satıcı ürünün adını aşağıda gördüğünüz üzere değiştiriyor.

8D0A866F-3DA7-4B17-8BEF-89DED7FF65C0.png


Yorum bu;


AE700100-ED2C-44A0-AC4F-8ECB7E1201F1.png
KEY alırken dikkatli olun arkadaşlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gecen haftalarda ayni arkadastan ben de 15 TL ye satin aldim. Su an sanirim hesabini kapatmislar ya da ben bulamadim. Pek anlamiyorum bu islerden internetten de biraz okudum da acaba ne gibi bir zararlari vardir bu islemin. Su an aktiflestirdim herhangi bir sorunla karsilasmadim fakat su an işkillendim açıkcası sizin konuyu gorunce.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gecen haftalarda ayni arkadastan bende 15 TL ye satin aldim. Suan sanirim hesabini kapatmislar ya da ben bulamadim. Pek anlamiyorum bu islerden internetten de biraz okudumdq acaba ne gibi bi zararlari vardir bu islemin. Suan aktiflestirdim herhangi bir sorunla karsilasmadim fakat suan işkillendim açıkcası sizin konuyu gorunce.
MAK key Multiple Activation Key demektir. Örneğin 4000 cihazda kullanılabilecek tek bir tane anahtar oluşturulur. Anahtarı alan firma bunu 4000 tane cihazda aktive etmek için kullanabilir. Genelde şirketler ve büyük firmalar bunu kullanır. Her bilgisayara aynı key giriliyor kısaca. Anahtar 4000 kişilik ama kullanılan biligsayar 4500 oldu mesela satışlardan dolayı hop lisans iptal edilir yada Microsoftta eğer senin bilgisayarının satın alan firmaya ait olmadığını tespit ettiği an lisansı kullanamazsın hak idda edemezsin. Kısaca Allaha emanet lisanslı bir yazılımın olmuş olur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yakın zamanda bu lisanslardan bir tane aldım. Kullananlar bilir, güncelleme ayarlarında bazen kırmızı bir uyarı çıkar. Beni bir süre idare etse yeter düşüncesiyle aldım. Çalışacağına dair beklentim yoktu. İmkanı olan kesinlikle kutulu sürüm alsın.
 
MAK key Multiple Activation Key demektir. Örneğin 4000 cihazda kullanılabilecek tek bir tane anahtar oluşturulur. Anahtarı alan firma bunu 4000 tane cihazda aktive etmek için kullanabilir. Genelde şirketler ve büyük firmalar bunu kullanır. Her bilgisayara aynı key giriliyor kısaca. Anahtar 4000 kişilik ama kullanılan biligsayar 4500 oldu mesela satışlardan dolayı hop lisans iptal edilir yada Microsoftta eğer senin bilgisayarının satın alan firmaya ait olmadığını tespit ettiği an lisansı kullanamazsın hak idda edemezsin. Kısaca Allaha emanet lisanslı bir yazılımın olmuş olur

Guzel aciklamissin tesekkurler fakat bir sorum daha var microsoft bunu farketti ve lisansimi iptal etti diyelim tekrardan aktiflestirmem icin bi key mi satin almam lazim olucak yoksa daha baska buyuk sorunlarla mi ugrasicam?
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı