Küba'da her şey bedava mı?

Buradan Küba'ya gideceğin uçak parası ile zaten "canavar sistemini" Türkiye'den toplarsın.
Aynen öyle. Küba'ya sanırsam 3.000 TL civarı para harcanıyordu. Eğitim Görevlisi hocam sürekli seyahat eden birisi Küba'ya da gitmişti o söylemişti sanırım böyle bir fiyattı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeş ülke Dünyada ki tek Komünist yönetim şekline sahip ülke sen okuyup mezun oluyorsun devlet seni bir işe sokuyor ve herkes eşit miktarda para alıyor ve işsizlik yok. İnsanlar çalışıyor ve devlette onlara bakıyor kısacası böyle.

Komünizm'i merak edersen bak: Komünizm Nedir? Komünist Kime Denir? Sosyalizm ile Arasındaki Farklar Nelerdir? | Paratic
Yanılmıyorsam Çin de komünist rejim ile yönetiliyordu ama Küba çok fakir bir ülke Çin ise dünya devi şu anda.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman bende ucuza bir kayık alırım onunla motoruyla giderim veya motorsuz? :)

Fransa'dan yola çıksan 7500 km. O kadar yakıtı nasıl alacaksın yanına. :) Hadi yakıtı hallettin diyelim gıda da lazım. Koskoca okyanusda kara da yok durup gıda alacak. :)
 
Orada herkes eşit maaşı almıyor doktor işçiden daha fazla alıyor ama kimse maaşını kullanmıyor. Çünkü çoğu şey bedava orada piyasa ekonomisine ait bir şey bulamazsın evler ABD ambargosu ve SSCB'nin dağılması yüzünden eskidir imar gelişmemiştir yani. Eğer bir gün tıp okumak istersem hayalim Küba'da tıp eğitimi almak tıp konusunda çok ileriler. Yaşanma konusuna gelince ben orada yaşayamam ben karma ekonomiyi seviyorum.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı