Her şey para mıdır?

Çok önemli değil evsiz olmasa da olur, 1+1 ev ile villayı eş değer mutlulukta mı görüyorsun? Ve ilaç alamama olayı, ülkemizde yaygın olarak var, ameliyat paraları, vs. bunlara ne diyorsun, sadece bir yerine odaklanarak kendini haklı çıkarmaya çalışıyorsun gibi.

Sizinkisi de bir kendinize göre bakis acisi. Para konusunda ayni düsünceleri paylasmiyoruz demek ki. Iyi geceler dilerim.

Sevgiler :)

Bir yere kadar her şeyin para olduğunu düşünüyorum fakat bir yerden sonra da paranın hükmü kalmıyor. Mesela sağlığınız yerinde olmadıktan sonra parayı ne yapacaksınız? Her şey paradan ziyade her şey para ve sağlıktır. Sağlık olmadan da olmuyor.

Bir yere kadar her şeyin para olduğunu düşünüyorum fakat bir yerden sonra da paranın hükmü kalmıyor. Mesela sağlığınız yerinde olmadıktan sonra parayı ne yapacaksınız? Her şey paradan ziyade her şey para ve sağlıktır. Sağlık olmadan da olmuyor.
Sağlıkta paradır. Parayı ver. Sağlığı al. (Geri dönülemez hastalıklar hariç.)

Para olmadan da bir şekilde hayatta kalabilirsiniz fakat sağlık gidince giden sağlık da geri gelmiyor.

Sağlık ve ailen dışında her şeyi paran ile alabilirsin. Para dünya üzerindeki bütün olumlu şeyleri size getirebilir. Birisi size paranın hayatta bir şey ifade etmediğini söylüyorsa ya fakirdir ya da sizin zengin olma ihtimalinizi mümkün olduğunca azaltmak istiyordur.

Sosyal düzenini de para ile satın alabilirsin. Ne kadar paran varsa o kadar dünyayı görmüş, tanımış, kendine ve karşısındakine saygısı olan insanlarla tanışırsın ve sende bizzat o tabaka kadar farklı ortamlar görürsün. Zengin insanları birbiriyle tanıştıran ortak nokta paradır. Aynı şekilde fakir insanların etrafı da fakir dolu olur çünkü ortak noktaları paralarının olmaması.

İnsanlara imkan verirsen çakallık yaparlar. Almanya'daki insanlar tarih boyu çok mu iyiydi sence? Kurallar dostum, kurallar var ve herkes uyuyor. Bizde yok demek istemiyorum, yani bilmiyorum öyle mi demek istedim? Anladın sen 🙃

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı