Din ve Bilim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim dediğimi anlayamamışsınız ki. Evrim kesindir, kesinlikle olmuştur. Evrim Teorisi ise bu olayın nasıl olduğunu açıklamaya çalışan teoridir. Dediğimi sadece insanın evrimi vs. olarak algılamayın.
Evet evrim vardır ve kesinlikle olmuştur ama Mikro Evrim (Aynı canlı türünün içindeki küçük değişimler) kesinlikle olmuştur ve ayrıca kanıtları da mevcuttur ama makro evrim bir yalandan ibarettir ve kanıtlanamamıştır.
 
Bana göre din, bilimin alt dallarındandır yani bilimin içine dahildir. Sonuçta teoloji diye bir bilim var.

Türkiye'nin gelişememesinin en önemli nedenlerinden biri de bilime yeterli önemin verilmemesidir. İnsanların belirli bir görüşe körü körüne bağlanması da bu nedenin hiçbir şekilde aşılamayacağını gösteriyor. Bir de insanlar cahillikten mutluluk duyuyor, bunu her yerde görebilirsiniz. Çobanı nerede otlanmasını söylerse oraya gider bunlar. Düşünebilme yetisi kalmamış.

Evrim teorisini kaldırmak kimin haddine bir kere? Bundan birkaç asır önce keşfedilen bir bulguyu bugün mevcut olan araştırma imkanlarına rağmen nasıl reddediyorlar? Canlıların yaşadığı ortama adapte olabilmek için bedenlerinde meydana gelen değişimi hiç mi görmüyor bunu söyleyenler?

Dinin okullarda tarafsız olması gibi bir şey mümkün değil günümüzde. Bir kere imam hatip liseleri denen salak saçması okullar var. Tek yaptıkları kendi cahil sürülerine her sene bir grubu daha katmak.

Evrimin olmadığını söyleyenlere ne desen boş. Bağlanmış körü körüne bi' kere. Hiç vazgeçer mi? Çünkü evrimi kabul ederse Allah'a karşı gelmiş (!) olacak. Sanki bir zamanlar sperm tanesi değillmiş gibi konuşuyor işte.

Biraz gözlem yapmayı, araştırmayı öğrenmeli bazıları.
 
Din denince hemen aklınıza İslam geliyor, fakat hristiyanlık, yahudilik gibiler de din. O yüzden "Din" derken bu dinleri de aynı kefeye koymuş olmaz mıyız? Evrim teorisi olmayan bir şey deyip bunu müfredattan çıkarmak en yanlış düşünce şekli. Her dini, her düşünceyi öğrenmek lazım. Ancak bu sayede kendimizi geliştirip farklı bakış açılarından bakabiliriz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evrim bir teoridir. Bilim de zaten teorilerden ve olgulardan oluşur, Kur'an ise bir olgudur. Bilimin olgu kısımlarıyla Kur'an örtüşür, teorik kısımlarıyla örtüşmeyebilir ayrıca her teori doğru değildir. Kur'an ise doğru ve gerçektir.
Doğru ve gerçekliğini kanıtlayacak elle tutulur gözle görülür bir kanıtınız varmı? :)
 
Din ve bilim aynı yere konulmamalıdır. Bilim nedir sistemli çalışmaları olan nesnel kanıtlanabilir şeylerdir insanlığın yararına şeyler bulunur kötüye kullanılmadığı sürece. Din ise vicdan işidir kanıtlanmaya gerek duymaz ister inan ister inanma kendi düşüncelerine vicdanına uyan dine bağlı olursun ya da deist olursun ya da tanrıya inanmazsın ateist olursun sana o mantıklı gelir. Bilim dini kanıtlamaya çalışmaz. Dininde bilimle işi olmaz, kutsal kitapta bilimsel şeyler görmezsin daha çok evrenle ilgili felsefik şeyler olur. Veya bilim yapmayı önerir mesela bilimin farz oluşu İslam' da. Din varsa bilim olmaz derler.Ben katılmıyorum buna Newton mesela ilahiyatçıydı yanlış bilmiyorsam. Ben müslüman biriyim bilimle ve teknolojiyle de uğraşıyorum. Ayrıca şu evrime inanırsan dinden çıkarsın olayını da anlamıyorum.
 
Ek olarak "Eskiden insanlar daha büyüktü" diyoruz ya belki siz demiyorsunuzdur [emoji3]. Zamanla boyumuzun küçülmesi de bir evrim değil midir?
 
Ek olarak "Eskiden insanlar daha büyüktü" diyoruz ya belki siz demiyorsunuzdur [emoji3]. Zamanla boyumuzun küçülmesi de bir evrim değil midir?
Bu mikro evrim sınıfına girer makro evrim değil yukarıda belirttiğim açıklamayı okursanız mikro evrim zaten kanıtlanmış gerçek bir şeydir. Bizim konuştuğumuz makro evrim.
Doğru ve gerçekliğini kanıtlayacak elle tutulur gözle görülür bir kanıtınız varmı? :)
Dr. Zakir Naik'in konuştuğu konuşmaları dinlemeni öneririm.
Bana İslam'ın Doğru Din Olduğunu İspatla!
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı