IPS panel ve TN panel tepkime süreleri

Anladım. Yani iki monitörün panel tipi dışında hiçbir farkı yok mu?

IPS ile TN arasındaki farklar bu tabloda gösteriliyor. Ben hem TN hemde IPS panelli iki monitör kullanıyorum. AOC G2460PG 1ms 144Hz bir TN monitör ve Philips 234E5QDAB 5ms 60Hz IPS panel bir monitör kullanıyorum.

  • Parlaklık açısından TN panel daha parlak, canlı. IPS biraz daha solgun.
  • Görüş açısı bakımından IPS daha iyi ama TN'de de çok fark etmiyor. Çok artmadıkça görüntüde sıkıntı çıkartmıyor.
  • Tepkime süresi olaran 1ms TN ile 5ms IPS arasında ben fark göremedim.
    Renk doygunluğu olarak IPS daha gerçekçi renk gösteriyor. Ama parlaklığı az olduğu için TN panel daha canlı gösteriyor renkleri.
Oyun için kullanacaksan kesinlikle TN panel bir monitör almanı tavsiye ederim. IPS ise sık sık film izliyorsan tavsiyemdir.

1.jpg.png
 
Son düzenleme:
Hem IPS Viewsonic'in VP serisi bir monitör kullanıyorum ikinci monitör olarak da Asus VX serisi TN panel kullanıyorum. Eskiden gecikme değerlerini veya Hz değerlerine çok bakardım ama görüntü ve doygunluk olmadıktan sonra istediği kadar hızlı tepsi versin umurumda olmaz. Alınabiliyorsa öncelikli olarak IPS monitör tavsiye ediyorum. Bu arada IPS monitörlerde grey-to-grey tepki süreleri ortalama 5ms, işin içine renkler girince ortalama tepki süresi 9ms ile 14ms arasında değişkenlik gösteriyor ki önemli olanda budur.
mo2.JPG
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı