Avrupa birliğine girip Euro'ya geçsek ekonomide ne olurdu?

VogonYolu

Decapat
Katılım
14 Temmuz 2018
Mesajlar
47
Arkadaşlar sizce avrupa birliğine girsek (her ne kadar istenmesek de) ve para birimi olarak euro'yu kullansak ülke ekonomisinde ne gibi değişiklikler olurdu?

Bana göre Almanya mühendisleriyle gelir Türk iş adamlarıyla görüşürler, maden teknik arama ile görüşürler ve Türkiye'deki doğal kaynakların madenlerin bulunduğu bölgelere ciddi yatırımlar yapılırdı. Buralarda Almanya Türkiye'ye bazı araba motorlarının patentini verip o arabalardan üreten fabrikalardan madenlerin yakınında üretmeye başlardık. Bu arabaları da ucuz fiyattan orta doğuya, Kuzey Afrikaya, Orta Asya'ya ihracat yapardık.

Hem ülke ekonomisi kalınırdı hem Almanya'ya araba üretmemize yardım ettiği için ona yardım yapardık onlar da kazanırdı. Ayrıca Hollanda'nın yüksek verimli tarım tekniklerini ülkemizde arsalar alıp kullanırdı. 20 yıl kirayla bize de vergi öderdi. Daha sonra o tarım tekniklerini tüm yurtta kullanıp hem daha verimli hem daha sağlıklı yiyecekler üretip Rusya'ya kolayca satabilirdik. Avrupa'dan gelen turist sayısından ciddi bir artış olurdu insanlar ülkemizin doğal cennetlerini görür biz de onların ceplerini boşaltırdık. :)
Yani bana göre Avrupa birliğine girmek iki taraf için de büyük kazanç sağlardı ancak iki tarafın maalesef yüzlerce yıldır süren çekememezliği yüzünden bu imkansız gibi görünüyor. :/
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmesi ayrı bir sıkıntı, geçene kadar ayrı bir sıkıntı, geçtikten sonra ayrı bir sıkıntı, onun yerine kendi para birimizi değerlendirmek daha güzel olur. Mesela devlet fabrika kursun, insanları çalıştırsın, alacağını yerli çiftçiden, madenciden vs. alsın, sonra bunu pazarlayıp döviz soksun. Yazdığım kadar kolay değil ama uzun vadede kurları eski haline getirmenin en temiz yolu bu.
 
Türk Lirasını yakarken bulurdun kendini sanırsam almanların markları yaktıkları gibi. Avrupa birliği bu gidişatla zaten çökücek 3-4 tane ülkenin iyi ekonomisi var Avrupa'da diğerleri yük olmaya başladı gibi.
 
Almanya gibi ülkelere bir yük daha binmiş olmaz mı?

Olur önümüzde bir Yunanistan örnegi var. Koskoca ülkeyi kurtardi Almanya milyarlarca Euro ile, Türkiye'yi AB'ye alacaklarini hic zannetmiyorum en azindan önümüzdeki 100 yil icerisinde :)
 
Olur önümüzde bir Yunanistan örnegi var. Koskoca ülkeyi kurtardi Almanya milyarlarca Euro ile, Türkiye'yi AB'ye alacaklarini hic zannetmiyorum en azindan önümüzdeki 100 yil icerisinde :)
100 yıla harita bayağı değişir gibime geliyor:) Avrupa birliği duruyor olursa gireriz.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı