11. Sınıf Stresi

HetfieldJ.

Hectopat
Katılım
3 Haziran 2018
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben 11.sınıf sayısal öğrencisi olacağım 1 hafta sonra. Fakat aklım karman çorman. Matematik haricinde sayısal derslerim gerçekten iyi değil. Bu durum beni ne kadar etkiler. İleride bilgisayar mühendisliği istiyorum. İyi bir üniversite kazanır mıyım? Bu konuda tecrübeli olanlarınız varsa yorumlarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Her şey çalışmana ve azmine bağlı. 11. Sınıf bana göre en kolay lise yılıdır çünkü ben hiç zorlanmamıştım. 9 ve 10 daha zor bana göre. 12 yi zaten saymıyorum bile staj falan var o ayrı bir olay. Ayrıca kendini kasmana gerek yok. Güzel bir şekilde dengeli çalışırsan her türlü istediğin mesleğe sahip olabilirsin.
 
İyi bir üniversite istiyosanız 11. sınıftan başlayın çalışmaya, 11. sınıf yazı değil. Çalışınca kendine güvenin artacağı ve vicdanın rahat olacağı için stres mtres kalmaz.
 
Öncelikle stres ve panik size çok şey kaybettirir. Daha şimdiden strese girmenize hiç gerek yok. Her gün okuldan eve gelip yaptıklarınızı tekrar etmek ve zayıf olduğunuz dersin konularını hocalarınızdan veya internetten öğrenmeniz gerekir. Matematiğim zayıf ileride ne yapacağım diye düşünmek yerine, matematik çalışmaya başlayabilirsiniz. Kendinizi asla ders çalışacağım diye kasmayın. Bilgisayarınızı da oynayın, arkadaşlarınızla vakitte geçirin ama derslerinizi ihmal etmeyin. Bir yazı okumuştum ve gerçekten hak verdim. Eğer günde üç saat ders çalışırsanız okuyamayacağınız okul yok. Eğer bu sene ders çalışmaya başlarsanız, seneye konular sıkışmaz ve strese girmezsiniz. Bahtınız açık olsun.
 
Kardeşim madem sayısal derslerin iyi değil neden sayısal seçiyorsun? Bence hatandan dön ilk haftalar alan değiştirilebiliyor, başka alana yönel. Gerçekten 11'de sayısaldan eşit ağırlığa geçen sadece bizim sınıfta 6-7 kişi oldu. Ayrıca sayısal derslerin zorluğunu bizzat gördüm. İyi olduğun alanda kendini geliştirirsin.
 
Kardeş benim fiziğim kötü olduğu halde MF seçtim. 1.dönemin sonundan itibaren başla çalışmaya. Çalışırken özellikle matematik ve fizikten formülleri not al. 9'daki kimya konulara göz at, birçoğu 11'de yeniden gösteriliyor. Biyoloji biliyorsun çalışsan bile unutursun, ona hep çalışacaksın. 12'nin Kasım veya aralığından itibaren ise AYT çalış. Ben bu sene mezun oldum. Bize vurdu bu sistem tıpkı TEOG gibi. Benim dediğimi uygularsak kazanırsın. Bir de bence okul kurslarına gitme. 6-7'de geliyorsun eve, ben hiç faydasını görmedim. Sorun olursa at, seve seve cevaplarım. Kendini çok kasma.
 
Kardeş ben seni anlıyorum ama sadece matematiğin iyiyse sayısal seni çok zorlar.Bizim milletimiz de şöyle bir algı oluşmuş ''Benim çocuğun matematiği iyi sayısal okusun'' veya ''Matematiğim kötü ben sözel seçeyim''bunlar yanlış. Sayısal sadece matematikten ibaret değil.11. sınıfın kimyası ve fiziği zordur.Sadece matematik seni sayısalda kurtarmaz.Eğer sayısal okumak istiyorsan bu dersleri fazla çalışıp düzeltmen lazım.Ben bir çok kişiden 11. sınıfın lise de en zor sınıf olduğunu duydum.
Kısacası matematik dışında tüm dersleri tamamlarsan istediğin bölümü çok rahat kazanırsın .
 

Yeni konular

Geri
Yukarı