Amazon Türkiye Açıldı

Hayır, yurtdışı siparişlerinde ödediğiniz tek vergi, gümrük vergisi. Onun içeriği nedir bilmiyorum.[/QUOT]
Mal ithalatında KDV doğar, malın fiyatından gümrük vergisi hesaplanır, bu vergide KDV matrahına eklenir ve KDV mal fiyatı+gümrük vergisi*0,18 yapılır.Hatta ÖTV 'ye tabi bir mal ise ÖTV tutarıda KDV matrahına eklenir ve KDV Mal fiyatı+gümrük vergisi+ÖTV tutarı üzerinden*0,18 olarak hesaplanır.
Hayır, yurtdışı siparişlerinde ödediğiniz tek vergi, gümrük vergisi. Onun içeriği nedir bilmiyorum.
Mal ithalatında KDV doğar(KDVK Madde 1), malın fiyatından gümrük vergisi hesaplanır, bu vergide KDV matrahına eklenir ve KDV mal fiyatı+gümrük vergisi*0,18 yapılır.Hatta ÖTV 'ye tabi bir mal ise ÖTV tutarıda KDV matrahına eklenir ve KDV Mal fiyatı+gümrük vergisi+ÖTV tutarı üzerinden*0,18 olarak hesaplanır.
 
Şuan Hepsiburada da 3.500 TL fiyat bandında Asus PG248Q 1.887 TL ben 604 TL şans eseri aldım elinizi çabuk tutun 10 adet kaldı.
 

Dosya Ekleri

  • amazonsipariş.png
    amazonsipariş.png
    26,2 KB · Görüntüleme: 76
Ya bence yanlış zamanda açıldı. Daha erken açılmalıydı. Ya da kur düştükten sonra açılmalıydı. Fiyatlar diğer siteler ile çok yakın.
Şu an sitede bazı şeylerin oturmadığını görüyoruz. Kredi kartı alışverişi yeterince güvenli hale getirilmemiş. Ürün sayısı yeterince çeşitliliğe erişmemiş. Kurun durumu zaten ortada. Arkadaşların dediği gibi açılışa özel indirim de yok.
2018 Şubat ayında bayağı bir haberi yapılmıştı. Amazon geliyor diye. Sonra hazirana ertelendi diye haberleri yapıldı. Bu erteleme haberleri tüketicinin keyfini kaçırır beklentisini kırar. Bende de böyle bir durum oldu. Tek avantajı müşteri memnuniyetini önem veren bir firma olmaları. Umarım ülkemizde de bu konuya gereken hassasiyet gösterilir.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı