Beden Eğitimi dersinde havuza girme zorunluluğu

Onur Haha Atan

Hectopat
Katılım
19 Mart 2018
Mesajlar
203
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba ben 10. sınıf öğrencisiyim ve okulumda yüzme havuzu var ve beden derslerinde havuza girmek zorunlu dedi hoca. Neyse geçen senede öyleydi ama ben kaçıyordum bu sene iyice zorunlu hale gelmiş. Ama ben yüzme bilmiyorum ve daha önce hiç havuza girmedim. 10 sene Antalya'da yaşamış olmama rağmen bilmiyorum ne yazık ki. Diyarbakır'da oturuyorum şu an ve sınıfımdaki herkes yüzme biliyor. Beden Eğitimi hocamız dedi ki eğer geçerli bir mazeretiniz yoksa zorunlu yani benim bir mazeret bulmam lazım. Eğer yüzme bilmiyorum dersem öğretiriz demesinden korkuyorum. Çünkü 10. sınıf öğrencisiyim ve tüm sınıf arkadaşlarım keyiflerince yüzerken hocanın bana yüzme öğretme çabası garip karşılanır diye düşünüyorum. Bana öneride bulunabilir misiniz? Ne gibi bir mazerette bulunabilirim ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yüzme havuzu mu :D

IMG_4856.jpg


Batarsan gel beni bul.
 
Biz bir tane top için yalvarıyorduk, siz havuzdan kaçıyorsunuz. :facepalm: Yüzme olayında kendinize güvenin çünkü bunu yapabilirsiniz, dünyadaki en güzel şeylerden biridir yüzmek, adeta uçuyorsun gibi. Bu fırsatı tepme. (y)
 
Ebeveynlerin okul yönetimi ile görüşebilir, ayrıca yüzme öğrenmesi zor bir şey değil dikkatli dinlersen 2 saatte temel şeyleri öğrenirsin geriye onları uygulayabilmek kalır. En azından bende öyle olmuştu. Eğer ebeveynlerini de görüştürmek istemezsen öğretmenine küçükken boğulma tehlikesi geçirdim suya girmeye korkuyorum falan de, ama bunu sınıfındaki şahıslar gelecekte ülke hatta insanlık için hiçbir işe yaramayacak olan kişilerden oluşuyorsa bunu deme sene sonuna kadar dalga konusu yaparlar.
 
Öncelikle hiçbir şekilde yüzmek istemiyorsan kimse seni zorla o havuza sokamaz, eğer ki sınavı havuzda yapacaksa en fazla o sınavdan kalırsın, ama bence sınıf arkadaşlarının ne düşüneceklerini bu kadar önemseme, kimse annesinin karnından yüzme bilerek çıkmıyor, yüzmeyi bilmiyor olman oldukça doğal, lisede kuracağın arkadaşlıklar belki de ömrün boyunca kuracağın en samimi bağlardır, yüzme bilmiyor oluşun arkadaşlarının da öğrenirken sana yardım edeceği ilerde gülüp geçeceğiniz tatlı bir anı olacağına eminim, sana bir ağabey tavsiyesi, böyle ufak şeyleri kafana takarak canını sıkma, eğlenmene bak. :)
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı