Gece yemek yemek zararlı mıdır?

Yol yaptı yol

Hectopat
Katılım
8 Ocak 2017
Mesajlar
394
Her ağızdan bir ses ama sizce gece yemek yemek zararlı mıdır? Mesela saat şimdi gece 3 ve ben daha yeni sigara böreği pişirip yedim, sizce bu zararlı mıdır? En çok da kalbe zararlı diyorlar fakat gece yemek yedikten sonra evin içinde 3-5 tur atsanız zararı düşürür veya yok eder mi? Yorumlar güzel olacak :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
En zararlı öğündür. Akşam yemeği sonrası yenilen besinlerin yağa çevrilip depolanması daha olanaklıdır. Bu yüzden son öğün akşam yemeği olmalı. Hele ki hamur işi olunca, zararı katlamışsınız.
3-5 tur ile 5-10 kalori anca yakarsınız, yani hiçbiri işe yaramaz.
Yediğiniz miktarı bilmiyorum fakat 10000-15000 adım atarak kalori karşılığını harcayabilirsiniz.
 
Merhaba. Akşam 18.30- 19.00 de yenilen etli veya protein ağırlıklı yemekler gece yatılıncaya kadar pek zarar vermiyor bana, ama 20.00'de yediğim protein ağırlıklı olanlar bana büyük rahatsızlık veriyor. kendimce bir sınırlamayı saat bazında aslında ben koydum.

Ancak bu işe uzmanların veya işe doktorların baktığı tarafından bakacak da olursak;

En kuvvetli ve doyurucu öğün aslında sadece kahvaltıda olmalıdır, en büyük kalori ancak o öğünde alınmalı, öğlen yemeğinde de akşama kadar doyuracak ve proteini gereğince ağırlıklı bir öğünü alabilirsiniz. Akşam yemeğinde (öğününde ise) yemeği yemek için değil de, yaşamak için yenebilecek kadar hafif bir öğünle bu geçiştirilmelidir, bize uzmanlarca kuvvetle tavsiye edileni aslında bu en ideal şekldir.

* Öğün atlanmaması özellikle de çok büyük önem arzediyor, şöyle ki;

Öğrencilerin veya resmi işlerde performanslı bedensel veya beyinsel (mental) işlemlerin ağırlıkılı geçirebildiği günlere kahvaltı etmeden başlanması çok büyük olumsuzluktur. Bir çay bile içseniz bu size kahvaltı öğünü yerine geçebilir, yeter ki boş olarak bu öğünleri geçirmeyelim, önemli olanı budur.

Gece yemek atıştırılıp yatılması fikrine aslında hep karşıyım, çünkü alınan kalorileri bu kısıtlı zamanlarda mental veya bedensel olarak yakabilme şansınız hiç bulunmuyor. Bir kaç adım atmayla sayın süper moderatörümüzün de özellikle bahsedebildiği gibi bunu tam olarak yakabilme, harcama şansınız hemen hemen hiç yok gibidir.

Ama yatağa biraz aç olarak yattınız ve karnınızdaki gurultular sizi hiç mi hiç uyutmuyor, bu durumda poğaça, kek, hamur işi, vb. ürünlerini kesinlikle değil bir kase yağsız yoğurtu (Ekşi olmamak şartıyla) afiyetle yiyebilirsiniz. Bu sizi o kadar da rahatsız edemez ve çok daha rahat uyumanızı bile sağlayabilir. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Evet, çok doğrudur, zayıf kalarak bir türlü kilo alamayanların bazen başvurduğu çok karekteristik bir yöntemdir. Kolay gelsin.
 

Geri
Yukarı