i7 8600K İşlemci Kullanımı ve Yüksek Sıcaklık

Klipston

Kilopat
Katılım
8 Ekim 2016
Mesajlar
251
Çözümler
4
Yukarıda da belirttiğim gibi işlemcim boşta iken sıcaklıklar 35-40 derece arasında geziyor fakat oyun oynamaya başlayınca 90 dereceleri bile geçebiliyor. Ve HW64 info'dan değerlere baktığımda işlemcimin 6 çekirdeği de Throttle uğramış oluyor. CPU kullanımı ortalama %70-80. Ortalama sıcaklık 65-70 derecelerde iken maksimum sıcaklık 90 dereceleri geçiyor. İşlemci stok hızlarında çalıştığı halde bunun olması hiç normal değil. 8600K en az ısınan işlemcilerden biri normalde. Bu kadar yüksek sıcaklık değerlerinin sebebi nedir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığınız soğutucu ve kasa modelini paylaşır mısınız. Ben aynı işlemciyi 5 ghz' de kullanıyorum. Yükte 70 dereceyi geçmiyor. Kullandığım soğutucu CM ML120L RGB.
 
Başlığı değiştirmiş moderatör. İ7 8600K ne bende bilmiyorum. Benim sistemde i5 8600K var. Ayrıca başlığa i7 8600K yazan moderatör ben değilim.
Sistemimde Cooler master masterbox pro 5 kasasını kullanıyorum. 700w 80+ güç kaynağı var. Güç kaynağında bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Fakat rainbow six siege gibi işlemci sömüren bir oyuna girdiğimde kısa süre içerisinde işlemcim throttle oluyor. Fakat yine de oyunda 250-300 fps arası alabiliyorum. Soğutucu 240 mm gamepower iceberg. Bu soğutuculardan dolayı oluyor diyeceksiniz fakat yurtdışında inceleyen herkes bu soğutucuyu çok beğenmiş. Zaten kötü bir soğutucu olsa bile sıcaklıkların stok hızlarda bu kadar olması çok ilginç. Sistemi kuran adamların soğutucunun pompasını işlemciye düzgün oturtamamış olabilir mi?
Yazınızı son düzenleyen moderatör her kimse konu başlığını görememiş galiba.
Sorun moderatör de zaten. :) i7 8600K iyiymiş..
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı