AOC G2460VQ6 Ölü Piksel Çıkması

Bunun haricinde monitörden memnun musun ?
Monitör çok güzel, kutu içeriği çok zengin, o yüzden çok memnunum ben. Ölü piksel falan biraz şans işi, her monitörde olabilirdi bana da denk geldi ne yazık ki.

Güncelleme: Bugün Tüketici Hakem Heyetinden aradılar. Monitörü bilirkişiye gösterip ölü pikselleri teyit ettirdikten sonra karar çıkacağını söylediler. Değişim talebi yapmıştım ben ama hepsiburada'da bu monitör stoklarda gözükmüyor, büyük ihtimalle para iadesi olacak. Ben de KDV indirimiyle aldığım monitöre yine o kadar para harcamak zorunda kalacağım gibi hissediyorum.

Güncelleme (13.07.2017): Bugün tüketici hakem heyeti kararı elime ulaştı ve "tüketici talebinin kabulüne karar verilmiştir" ifadesiyle mutlu sona ulaşmış olduk dostlar. Umarım kimse bu işlerle uğraşmak zorunda kalmaz, kalırsa da böyle bir sonla karşılaşsın inşallah :)
 
Bu monitörü ben de bugün aldım hemen hemen aynı yerde ölü piksel var bende de.
Mağazada ki arkadaşla birlikte baktık arkadaş benden daha dikkatli davrandı kontrol hususunda aa orda fark edemedik evde kurduktan yarım saat sonra fark ettim ben de.
Bu ölü pikselleri nasıl kontrol edeceğiz? Bir de bunların artma durumu varsa ben de almışken erkenden müdahale edeyim.
 
Artma ihtimalinin gerçek olduğuna bizzat şahit oldum. 2 tane fark etmiştim ben, teknik servis 3 tane bulmuştu ve bana geri gönderdiklerinde 5 olduğunu fark ettim. O yüzden ölü piksel varsa değişim istemenizi öneriyorum. Arama motoruna ölü piksel testi yazarsanız görmenize yardımcı olur, her renk görüntüde test edebiliyorsunuz.
 
Merhabalar, birkaç gün önce hepsiburada.com üzerinden G2460VQ6 monitör aldım. RX 460 ekran kartımla Freesync özelliğiyle kullanmak için Display Port girişinden bağladım ve sorunsuz çalıştırdım. Lakin ölü piksel testi yaptığımda sağ üst ve sol üstte olmak üzere toplam 2 adet siyah duran piksellerle karşılaştım. Tüm renklerde aynı kalıyorlar ama açıkçası monitör büyük olduğu ve köşelerde olduğu için hiç gözüme batmıyor. Fakat bunun bir sorun teşkil edip etmediğiyle ilgili şüpheye düştüm. İlerde artma ihtimali var mıdır bunların? Açıkçası yoksa iade, değişim, kargo vb. uğraşmak istemiyorum. Teşekkürler.

Hocam MSI Optix MAG241C monitör satın aldım Cuma indirimlerinde Hb üzerinden ve satıcı da Hb Monitörde 1 adet çok küçük ve 1 adet nokta boyutunda ölü piksel var ve değişim yapılsın istiyorum çünkü 3 aydır Black Friday indirimlerini bekliyordum 1217 liraya aldım monitörü şuan ise 1870 lira yani eğer iade edersem bu monitörü alamayacağım ve bu fiyatlara TN panel veya Gamepower almak istemediğim için monitörsüz kalacağım. Sizin tavsiyeniz nedir ?
 
Sizin tavsiyeniz nedir ?
Açıkçası ben aylar süren o süreci yaşadıktan sonra aldığım diğer monitörde de 1 adet ölü piksel çıktı fakat artık uğraşmak istemediğim için herhangi bir işlem başlatmadım. 1 yılı aşkın süredir kullanıyorum. İki monitörü de indirimde aldığım için ben de çok tereddütte kaldım ama sonunda ölü piksele de alıştım ve hiç görmüyorum bile onu :)
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı