Sosyalleşmek Gerekli mi?

whywouldnt?

Hectopat
Katılım
17 Temmuz 2018
Mesajlar
1.544
Çözümler
2
Yer
Linkin Park
Hani hep duyarız, insan sosyal bir varlıktır lafını. Sosyalleşmeye, gece gündüz başkalarıyla zaman geçirmeye çok büyük ve başat bir ihtiyacımız olduğuna inanırız. Ama hakikaten öyle mi acaba? Bu iddia biraz tuhaf gelebilir fakat düşünmekte yarar var :) Belki de gereğinden fazla sosyalleşiyoruz; bilhassa bizler, Türkiye'de. Güzelim dostluklara canım arkadaşlıklara sözüm yok. Onlar ekmek gibi su gibi hayatın olmazsa olmazları. Keyifli bir dost meclisin yeri her zaman apayrı. Ama bir de verimsizce ayak uydurarak geçirdiğimiz o yıllar, aylar, günler saatlar var ya...
 
İnsanın hayatta (ailesi hariç) en fazla 5-10 tane hakiki dostu olmalı. Geri kalanlar ise sadece "arkadaş". Doğru insan sosyal bir varlık ama gereksiz yere sosyalleşmek insana zarar verir. İyi ve kötü ayırt etmeden arkadaş edinirsen hepsiyle dost olmak istersen en az 1 tanesi seni yarı yolda bırakacaktır. O yüzden en iyisi az ama öz dost ;)
 
Kişinin isteğine bağlı, gereklilik olduğunu düşünmüyorum. Ne kadar nadir olsa da tam tersine insanlardan nefret edip sosyalleşmekten iğrenenler de var. Onlarda farklı şekillerde mutlu oluyor.
 
Sosyalleşmek? Ne olduğunu tam olarak bilmediğim insanların nasıl buluşup ne konuştuklarını bilmem, nasıl dışarıda güzel zaman geçirdiklerini pek bilmem başkası için kendimi değiştirmem belki bundan gruplara gireyim diye bir uğraşmam, fizik desen zaten yok, yetenek te yok ne yapsınlar beni? En fazla okulda 3-4 kişi ile konuşurum üzgün değelim böyle mutluyum yada kendimi kandırıyorum.
 
İnsanın hayatta (ailesi hariç) en fazla 5-10 tane hakiki dostu olmalı. Geri kalanlar ise sadece "arkadaş". Doğru insan sosyal bir varlık ama gereksiz yere sosyalleşmek insana zarar verir. İyi ve kötü ayırt etmeden arkadaş edinirsen hepsiyle dost olmak istersen en az 1 tanesi seni yarı yolda bırakacaktır. O yüzden en iyisi az ama öz dost ;)
Katılıyorum o rakamı en fazla 3 e indirebilirim sanırım :)
 
Tamam, popomuzu ve göbeğimizi sallandırıp sarkıtmayalım elbette ama insanların giderek saçmaladığı bir ortamda sosyalleşmek gereksiz. Günümüz Türkiye'sindeki insanların akıl sağlıklarının giderek bozulması, laçkalaşması, yozlaşması, dostlukların dahi çıkar odaklı olması, hoşgörüsüzlüğün ve özellikle de görgüsüzlüğün giderek yaygınlaştığı bir ortamda -ki Türkiye'nin hemen her köşesinde bu ortamlara girilebilir- sosyalleşmek mantıksız. Eskiden asosyaller aşağılanırdı, "aaa şuna bak iletişimi sıfır kimseyle konuşmuyor" gibi... Sanırım şimdi tam tersi oldu. Asosyallik bir rahatsızlık değil, bir tercih oldu. :) Bence arada bir spor, sinema, konser, tiyatro, bar filan yapın. 2 filan değil 1 adet adam akıllı arkadaşınız olsun yeter.
 
Çok arkadaşın, az dostun olsun. Sene 2014'de söylediğim laftı.

Güvenilir olmayan hısım yerine, sözü söz olan hasım daha kafidir.

Şuan ki aklım olsa bu cümleleri sarf edecek değilim. 4-5 tane aktif dost yeterli. Hızlı ve Öfkeli 3'de güzel bir söz var. Unutmam hiç. ("Etrafında olmasını istediğin kişiler, aslında senin kim olduğunu gösterir. ")
 
Bu bence sizin tamamen neyden zevk aldığınız ile alakalı. Bende çok bilgisayar oynuyordum üniversiteye geldim herkesle arkadaşım her gün farklı insanlarla takılmaya gidiyoruz falan ama 3-4 ay sonra bu aradaki ilişkilerin ne kadar yapmacık olduğunu fark ettim ve bilgisayara geri döndüm. Arkadaşlarında dediği gibi 3-4 tane gerçek dostunuz olsun olursa da biraz arkadaşınız gerisi çok önemli değil. Çok fazla kafaya takmamak lazım böyle durumları.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı