Ryzen 5 1600 için anakart seçimi

Katılım
8 Nisan 2019
Mesajlar
150
Yeni bir PC toplamak istiyorum fakat yardımlarınıza ihtiyacım var.
Anakart seçimim MSI B450M Pro VHD Plus. Bir de bu anakartın Plus olmayan modeli var aralarındaki fark nedir? İşlemciyi de AMD Ryzen 5 1600 olarak tercih ettim, aklımda herhangi bi ekran kartı yok. 2 GB 256 bit bir ekran kartı olsa bana yeterli olacaktır. Tabi buna ek PSU seçeneğim ne olmalıdır? Şimdiden herkese teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2 GB 256 bit bir ekran kartı olsa bana yeterli olacaktır.
Bu çok yanlış bir düşünce. Ekran kartı alırken performansına bakılır.
İşlemciyi de AMD Ryzen 5 1600 olarak tercih ettim.
Ryzen 5 2600 ile arasında 40₺ fark varken mantıklı durmuyor.
Anakart seçimim MSI B450M Pro VHD Plus. Bir de bu anakartın Plus olmayan modeli var aralarındaki fark nedir?
Karşılaştırma. Ben pek bir fark göremedim açıkcası.
 
Ryzen 5 2600 ile arasında 40₺ fark varken mantıklı durmuyor.
Verdiğiniz yanıtlar için çok teşekkür ederim. Açıkcası ne nerden uyguna alınır veya 2. El olarak alınabilirim hiç bilgim yok ilk defa PC toplayacağım bana önerebileceğiniz bi yer varmı peki PC parçalarını uyguna alabilmem için
Bu çok yanlış bir düşünce. Ekran kartı alırken performansına bakılır.
Ekran Kartını bu şekilde söylememin sebebi hem bütçeyi fazla aşmamak hem uyguna getirmek peki Ekran Kartının performansına bakılır demişsiniz ne gibi özelliklerine bakmam gerekir biraz önce söylediğim gibi ilk defa PC parçası alıp ilk defa PC toplayacağım bu yüzden hiç bi konuda pek bi fikrim yok maalesef bu yüzden yardımlarınızı bekliyorum
Birde örnek verecek olursak bütün sisteme 600W'lık PSU yeterli gelecekken biz onun yerine 750W PSU taksak bi sıkıntı olurmu ? Tabi birde bu sisteme kaç Watt PSU önerirsiniz ?
 
Son düzenleme:
Tabi birde bu sisteme kaç Watt PSU önerirsiniz?
Ortada sistem yokki🙄

Siz en iyisi bütçenizi belirtin.

İlk defa PC toplayacağım bana önerebileceğiniz bi yer varmı peki PC parçalarını uyguna alabilmem için?
Akakçe üzerinden uygun fiyatlı satıcıları bulabilirisiniz. Bunun haricinde Sinerji, İtopya, İnventus ve İncehesap gibi sitelerde sistem toplama sihirbazları var. Buralardan sistemi toplayıp belli bir ücret karşılığında montajını yapıp size gönderiyorar.
 
Hayır sıkıntı olmaz.
dediğiniz gibi akakçeden çok uygun fiyata işlemci ve anakartı ordan alacağım vermiş olduğunuz bilgiler için işlemciyi RYZEN 5 2600 e çıkardım sadece ekran kartı kaldı bu yönde uygun fiyatlı üst düzey olmasına gerek olmadan nasıl bişey önerirsiniz birde akakçeden alacağım ürünlerde sorun yaşarsam garantide bi sıkıntı çekmem değilmi
 
B450 serisi güncel ve f/p olarak da verimli.
Fakat b450 alırken m modelleri yerine normal olanı almanızı öneririm. B450m için kullanılan vrmleri pek önermiyorlar.
İşlemci olarak da 2600 tavsiye edilmiş o da olumlu olur. Ben yaklaşık 2 hafta önce Ryzen 5 2600 ve msi b450 tomahawk aldım, gayet güzel ikili.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı